Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 18:26 667 0

Швьонтек и Рибакина ще играят за титлата в Доха

  • елена рибакина-
  • ига швьонтек-
  • финал-
  • тенис-
  • доха

В единствената среща от полуфиналите, която се изигра, състезаващата се за Казахстан Рибакина победи рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:2, 6:4 за точно 90 минути игра

Швьонтек и Рибакина ще играят за титлата в Доха - 1
Снимка: БГНЕС

Водачката в схемата Ига Швьонтек и поставената под номер 3 Елена Рибакина се класираха за финала на турнира по тенис на твърда настилка в Доха, Катар с награден фонд от 3,2 милиона долара, предаде БТА.

В единствената среща от полуфиналите, която се изигра, състезаващата се за Казахстан Рибакина победи рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:2, 6:4 за точно 90 минути игра.

Бившата шампионка от "Уимбълдън" можеше да запише и още по-убедителен успех, след като във втория сет водеше с 5:1 гейма, но в края на мача допусна да загуби подаването си за първи път, а в Павлюченкова имаше и точка за втори брейк и 5:5, но я пропусна.

Срещата стартира равностойно, като в първите минути двете тенисистки взимаха подаванията си. При 2:2 гейма обаче Рибакина успя да спечели шест последователни, както и девет от общо десет последвали, за да си осигури огромния аванс в мача.

На финала Рибакина ще играе с шампионката от последните два сезона в Доха Ига Швьонтек. Полякинята, която е водачка в световната ранглиста, достигна до финала без игра, тъй като противничката ѝ в полуфиналите Каролина Плишкова не излезе на корта. Чехкинята, която два пъти е печелила титлата в Доха, постигна девет победи в предишните десет дни и предпочете да не излиза на корта заради преумора.

Ако Швьонтек спечели финала в събота, ще стане първата тенисистка, която печели три последователни титли от една и съща надпревара от календара на Женската тенис асоциация от Серина Уилямс насам, която го стори в периода 2013-2015 година в Маями.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА