Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 19:45 1 802 4

Алекс де Минор е съперникът на Григор Димитров на полуфиналите в Ротердам

  • алекс де минор-
  • тенис-
  • григор димитров

Австралиецът победи във втория четвъртфинал от програмата поставения под номер 2 Андрей Рубльов от Русия

Алекс де Минор е съперникът на Григор Димитров на полуфиналите в Ротердам - 1
Снимка: sofiaopen.bg

Австралиецът Алекс де Минор ще бъде съперникът на българина Григор Димитров в полуфиналите на турнира по тенис в зала в Ротердам от сериите АТП 500, предаде БТА.

Във втория четвъртфинал от програмата петият в схемата Де Минор се наложи със 7:6(5), 4:6, 6:3 над поставения под номер 2 Андрей Рубльов от Русия след точно 2 часа и 30 минути игра. По-рано днес Димитров се наложи със 7:6(2), 3:6, 6:4 над играещия за Казахстан руснак Александър Шевченко.

Мачът започна без пробиви в първия сет и той се реши от тайбрек. В него шампионът за 2021 година в Ротердам Рубльов поведе с 4:2 точки, но Де Минор взе четири поредни разигравания, за да си осигури два сетбола. Австралиецът пропусна първия, който бе на негов сервис, но успя при втория, при който Рубльов имаше подаването.

Въпреки загубения първи сет, Рубльов стартира положително във втория и поведе с 3:1 гейма. До края на сета Рубльов не даде нито една точка за връщане на пробива на Де Минор и след 6:4 мачът влезе в решителен трети сет.

В него Де Минор стигна само до една точка за пробив, която бе в шестия гейм, но австралиецът не се нуждаше от повече, за да вземе предимство. В същото време Рубльов достигна до брейкболи в последните три гейма, в които сервираше неговият съперник, но в нито една от тези ситуации не успя да извлече нещо.

До момента Димитров и Де Минор са играли четири пъти един срещу друг, като двамата имат по две победи. Любопитен факт е, че последната им среща бе на същия турнир, но в четвъртфиналите, когато българинът победи в три сета.

Наградният фонд на турнира в Ротердам е 2,1 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    3 0 Отговор
    Този Минор има физиономия на използван каПППут,
    дано Гришо бързо да го опатка утре, като подарък за рождения му ден...
  • 2 Хасковски каунь

    0 0 Отговор
    Градски,
    смачкай го!
  • 3 влади

    1 1 Отговор
    Пак хубави че до тука стгна. Явно не ства за шампион!
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Де миньор е много силен,но за Григор е по-удобен от Рубльов!