Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 04:49 1 341 0

Десподов не спира да бележи в Гърция, но ПАОК бе размазан от Олимпиакос

  • кирил десподов-
  • паок-
  • гърция

Дербито бе спечелено убедително от по-именитите атиняни

Десподов не спира да бележи в Гърция, но ПАОК бе размазан от Олимпиакос  - 1
Снимка: БНТ

"Червено-белите" от Олимпиакос върнаха интригата в гръцкото първенство и спечелиха с 4:1 като гости на ПАОК, предаде БТА. Голове на Фран Наваро, Даниел Подензе и два на мароканската резерва Ел Кааби осигуриха успеха на стадион Тумба. Домакините от Солун изравниха преди почивката благодарение на българската си звезда Кирил Десподов, за когото това е девето попадение в първенството и общо 11 през сезона с тези в европейските турнири. Освен това, като част от статистиката капитанът на България получи и жълт картон за фаул в 14-ата минута.

Играчите на новия треньор на "червено-белите" Хосе Луис Мендилибар доминираха през по-голямата част, показвайки, че са променили чипа с идването на баския треньор. За него път това е втора победа и първа за първенството след минималното 1:0 в четвъртък над унгарския Ференцварош в турнира на УЕФА Лига на Конференциите.

Срещата беше ръководена от германския топ-съдия Кристиан Дингерт, който не допусна нито една грешка и доказа, че неслучайно е в категория Елит на УЕФА.

Така АЕК (Атина), който по-рано днес удари с 3:0 приятелския тим на Кифисия, остава начело в класирането с 52 точки. ПАОК е на 2-о място с по-добри директни показатели от Панатинайкос, като и двата тима са с по 51. Олимпиакос скъси дистанцията от върха на 5 и заема 4-а позиция.

Срещата започна с поделено надмощие и по една ситуация пред двете врати. Но с течение на времето и Aбдулайе Мейте, и Mагомед Оздоев не се представяха добре и това позволи на Олимпиакос да овладее средната зона. Логично в 29-ата минута гостите откриха след изпълнен фаул от зоната на Поденсе, последва удар и боксирана топка от вратаря Котарски, но тя отиде у Наваро, който пое "рикошета" и направи 0:1. Десет минути по-късно Кирил Деспосов изравни. Янис Константелиас открадна кълбото от бразилския защитник Родиней Алмейда, двамата се сблъскаха, а Десподов внимаваше и от рикошет вкара от 7-8 метра. Гостите протестираха за фаул срещу Родиней, но проверката със системата ВАР потвърди редовността на цялата атака.

В началото на второто полувреме треньорът на домакините Разван Луческу показа, че не си е научил урока с проблемите в центъра и от това се възползваха Олимпиакос. Португалецът Подензе с мощен изстрел по диагонала не остави шанс на Доминик Котарски за, разписвайки се за 1:2. B 61-ата минута Десподов получи страхотен шанс да вкара за 2:2. Топката му беше центрирана от ляво, двама играчи не я докоснаха, скочили в единоборство и Десподов остана съвсем сам. Мощният му изстрел обаче излезе над горната греда. В 76-ата минута Десподов дръгна на скорост и проби от ляво, премина през Джулиан Бианконе, който го спъна на границата на наказателното поле. От фаула се получи меле пред вратаря Пасхалакис, но напрежението беше ликвидирано.

В края на мача ПАОК се втурна да изравнява и на два пъти в рамките на 7 минути накрая бяха наказани от мароканската резерва Айюб Ел Кааби, който се разписа в 83-ата и в 89-ата минута, за да оформи разгромната победа на Олимпиакос.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА