Last news in Fakti

17 Януари, 2014 14:32 578 0

Тевес: В Серия А е най-тежко

  • тевес-
  • ювентус-
  • конте-
  • титла-
  • лига европа

Аржентинецът иска да спечели титлата в Италия и Лига Европа с Юве

Тевес: В Серия А е най-тежко - 1
Снимка: БТА/АР
Карлос Тевес без съмнение е един от най-добрите играчи на Ювентус от началото на сезона. Той пристигна през лятото. От началото на кампанията аржентинеца е изиграл 26 мача и е вкарал 12 гола във всички турнири. Нападателят има най-добрата средна оценка от "Гадзета дело спорт" от всички нападатели този сезон в Серия А.

"Чувствам се отлично в Торино и тук ще се роди следващото ми дете - Лито младши. Искам да благодаря на всички, за невероятната обич и добро отношение по време на възстановяването на жена ми в края на миналата година. Сега тя е с мен и съм много щастлив", обяви Тевес пред "Гадзета дело спорт".

"Сега искам да спечеля с Ювентус и титлата и Лига Европа. Печелил съм титлите в Аржентина (Бока), Бразилия (Коринтианс) и Англия (Манчестър Юн и Манчестър С). Италия ще е четвъртата страна. Искам да напиша голяма страница от историята на този клуб. Но и Лига Европа, също. Това е единственото международно отличие, което не съм печелил на клубно ниво".

Тевес не смята, че битката за титлата е решена, въпреки че Юве има 8 точки аванс на полусезона.

"Нищо не е приключило. Във втората част от сезона имаме тежки мачове като гост - Наполи, Рома, Лацио, Милан и Удинезе. Има още доста да се изпотим. Дали Рома или Наполи ни е съперник? Бих казал повече Рома. Играят отлично".

"Серия А си остава най-трудното първенство в света. Това е като университет за футбол. Тактиката тук е на най-високо ниво и на всеки терен се страда доста. Само Ювентус успява да се справи навсякъде. Италия ме прави завършен играч. Ако можеш да вкараш голове тук, значи можеш навсякъде".

Тевес е работил с много известни треньори, но според него Антонио Конте не прилича на никого. 

"Той е уникален, различен. Никога не съм виждал такъв треньор. Не прилича на никого. Освен това е доста луд. Той е истинската сила на Ювентус. Не те оставя да се отпуснеш дори за миг. Даже, когато се преобличаш в съблекалнята. Иска винаги да се движиш и да правиш нещата със 100 км. в час".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА