Last news in Fakti

20 Януари, 2014 14:29 809 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион

  • примера дивисион-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • резултати-
  • атлетико мадрид

Нещата на върха се заплетоха

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР

Ситуацията в Примера дивисион става все по-интересна. Барселона и Атлетико Мадрид не успяха да спечелят мачовете си. От това се възползва Реал Мадрид, който съкрати изоставането си от върха на само 1 точка. Борбата за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, също е много оспорвана. 

Ето и всички резултати от двадесетия кръг от испанското първенство:

Малага - Валенсия - 0:0

Валенсия и Малага завършиха 0:0 в първи мач от 20-ия кръг на Примера дивисион. Любопитно е, че последните шест сблъсъка между двата тима завършваха неизменно с победа за домакина.
 
Сега обаче "прилепите" успяха да нарушат традицията и измъкнаха ценна точка. Победата беше жизненоважна за тима на германската легенда Бернд Шустер, но нападатели му почти не създадоха положения пред вратата на Диего Алвес. На терена преобладаваха твърдите единоборства и скуката. Цели 6 жълти картона показа реферът Карлос Веласко.  

Така домакините заемат 14-ото място с актив от 21 точки, докато Валенсия е на 9-ата позиция с 24.

Бетис - Реал Мадрид - 0:5

Реал Мадрид разби с 5:0 като гост Бетис в мач от 20-я кръг на Примера дивисион. Кристиано Роналдо и Гарет Бейл изиграха много силен мач, което повлия като цяло на отбора на Реал Мадрид. Попаденията за "Белия балет" вкараха Роналдо (2), Бейл, Анхел ди Мария и Алваро Мората. След срещата треньорът на Бетис бе уволнен. 

Така Реал Мадрид събра актив от 50 точки и се приближи на точка от водачите Барселона и Атлетико Мадрид. Бетис пък остана на дъното с 11 точки.

Елче - Райо Валекано - 2:0

Елче се наложи над гостуващия Райо Валекано с 2:0. Така възпитаниците на Фран Ескриба прекъснаха серия от пет мача без победи в Примера дивисион, като записа първи успех от края на ноември насам.
 
Елче се изкачи на 15-то място с 21 точки. Райо Валекано допусна пета загуба в последните си седем мача и остана на предпоследното място с 16 точки.

Гранада - Осасуна - 0:0

Гранада и Осасуна не успяха да се победят и направиха безлично 0:0.  Съперниците бяха доста безсилни в атака и не успяха да създадат кои знае какви положение за гол, което логично доведе до подялба на точките без отбелязано попадение. Домакините от Гранада повече търсеха гола и отправиха повече удари по посока на вратата на съперника, но така и не успяха да огорчат вратаря на гостите Асиер Риесго. 
 
След равенството Гранада събра 24 точки и остана на 11-то във временното класиране, докато Осасуна се изкачи на 13-а позиция с 22 пункта. 

Еспаньол - Селта Виго - 1:0

Еспаньол спечели трудно с 1:0 като домакин срещу Селта Виго в испанското първенство. В 88-ата минута на двубоя от 20-ия кръг в Примера дивисион Серхио Гарсия се измъкна от защитата на галисийците и със силен удар донесе ценния успех в полза на каталунския отбор.
 
Еспаньол прекъсна серия от две шампионатни загуби и вече има актив от 25 точки, като се изкачи на осмата позиция във временното класиране. Селта заема 16-а позиция с едва 19 точки.

Хетафе - Реал Сосиедад - 2:2

Хетафе и Реал (Сосиедад) не се победиха в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. Двата отбора направиха 2:2 на „Алфонсо Перес" в преградието на Мадрид. Баските поведоха набързо в резултата с 2:0, но Хетафе изравни, изкопчвайки едната точка.
 
Първото попадение падна в 4-ата минута. Карлос Вела намери Иманол Агирече, който засече за 1:0 в полза на гостите. 12 минути по-късно отново Вела центрира към нападателя, който с глава покачи на 2:0. Столичани успяха да отвърнат на удара и в 28-ата минута румънецът Чиприан Марика намали за 1:2 след асистенция на Ескудеро. Крайният резултат бе оформен от Педро Леон, който се възползва от майсторско подаване на Кастро.

След този мач Реал Сосиедад е на 6-ото място 33 точки. Хетафе пък има 24 пункта и е на 10-ата позиция. 

Виляреал - Алмерия - 2:0

Виляреал победи у дома Алмерия с 2:0 в среща от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион и излезе на четвърто място във временното класиране.  „Жълтата подводница” поведе с ранен гол на нигерийския национал Икечукво Уче, който се възползва от извеждащо подаване на мексиканеца Джовани дос Сантос. Домакините продължиха да доминират, но нови попадения до края на първата част не паднаха.
 
След почивката картината на терена не се промени, но Виляреал стигна до втори гол едва в самия край на мача чрез Бруно (87-дузпа), който оформи крайното 2:0. До края на мача гостите от Алмерия не успяха да стигнат поне до почетно попадение. 
 
След успеха си Виляреал събра 37 точки измести от четвъртата позиция Атлетик (Билбао), който е с мач по-малко. Алмерия е на 17-а позиция с 19 пункта. 

Леванте - Барселона - 1:1

Леванте и Барселона завършиха 1:1 в среща от 20-я кръг на испанската Ла Лига, която се игра на стадион "Сиудад де Валенсия". Домакините изненадващо откриха резултата още в началото на срещата, когато Винтра засече с глава центриране от корнер.

Каталунците отговориха с подобно попадение. Жерард Пике вкара първия си шампионатен гол от близо 11 месеца насам, възползвайки се от центрирането на Шави.

"Блаугранас" увеличи оборотите след почивката, но с чудесни намеси се отличи вратарят на тима от Валенсия Навас. Барселона остана на върха с 51 точки, но вече авансът на отбора пред Реал Мадрид е само една точка. Леванте е 12-ти в 24 пункта.

Атлетико Мадрид - Севиля - 1:1 

Атлетико Мадрид стигна само до равенство 1:1 в домакинството си срещу Севиля и пропусна уникална възможност да излезе начело в класирането на испанския шампионат. Домакините излязоха напред в резултата в 18-та минута чрез Давид Вия, но през второто полувреме Севиля промени играта си и стигна до равенството благодарение на точно изпълнена от Иван Ракитич дузпа.

Това бе едва второ домакинско равенство за Атлетико, като досега с точка от "Висенте Калдерон" успя да си тръгне само Барселона. Севиля пък няма поражение вече в пети пореден мач като гост.
 
Барсeлона и Атлетико остават с равен брой точки - по 51 на първо и второ място. Севиля заема 7-ата позиция с 31 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА