Last news in Fakti

1 Февруари, 2014 19:59 800 0

Евертън със зрелищен обрат, Тотнъм с равен

  • евертън-
  • тотнъм-
  • зрелищен обрат

Двата тима са само на точка разлика един от друг, докосвайки 5-ото място в таблицата

Евертън със зрелищен обрат, Тотнъм с равен - 1
Снимка: БТА

Отборът на Евертън достигна до ценен обрат срещу Астън Вила, побеждавайки бирмингамци с 2:1 на "Гудисън Парк".

Българското крило на гостите Александър Тонев се появи в игра едва в 87-ата минута, когато Вила вече изоставаше в резултата, и не успя да помогне с нищо на отбора си.

Още в самото начало изстрел на Ейдън Макгийди срещна гредата, а в 34-ата минута Леандро Бакуна изведе Астън Вила напред. Фабиан Делф отне от Рос Баркли, който претендираше за нарушение. Топката стигна до Бентеке, който продължи към Бакуна. Бранителят провря токатата между краката на Тим Хауърд за 0:1.

В 74-ата минута Стивън Нейсмит, който се появи няколко минути по-рано, бе изведен от Пиенаар и пусна топката покрай Брад Гузан за 1:1.

Пет минути преди края Кевин Миралас направи обрата пълен след страхотно изпълнен пряк свободен удар.

Така Евертън остана на пето място - на точка от градския съперник Ливърпул, който утре гостува на Уест Бромич. Астън Вила е десети с 27 точки.

В друг мач от кръга, още един от водачите в таблицата се измъчи в своя мач.

За разлика от "карамелите" обаче, Тотнъм не успя да спечели гостуването си на Хъл и взе само точка от "Кей Си Стейдиъм" след равенство 1:1.

Домакините отбелязаха своя първи гол за 2014 година в 12-ата минута след комбинация на двете си нови попълнения в атака Никица Йелавич и Шейн Лонг.

Завърналият се след контузия Паулиньо изравни за гостите, но възпитаниците на Тим Шърууд не направиха достатъчно за това да стигнат до пълен обрат, а в крайна сметка дори могат да се радват на това, че не допуснаха поражение, след като минута преди края Йелавич стреля много опасно, но Юго Лорис спаси удара му, избивайки в корнер.

Равенството остави Тотнъм на шестото място в класирането с 44 точки, докато борещият се за мястото си в елита Хъл Сити се намира на 13-а позиция с 24, но само на две над зоната на изпадащите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА