Last news in Fakti

2 Февруари, 2014 11:39 765 0

Дзюнхуей на финал в Германия след драма

  • дзюнхуей-
  • германия-
  • драма-
  • райън дей-
  • снукър

Китаецът излъга Райън Дей след 11-фреймов трилър

Дзюнхуей на финал в Германия след драма - 1
Снимка: БТА

Световният номер 3 Дин Дзюнхуей се класира за финала на ”Мастърс” турнира по снукър в Германия, след като победи Райън Дей в оспоран двубой с 6:5 фрейма.

Така китаецът съхрани надеждите си за четвърта ранкинг титла през този сезон, а на финала днес негов съперник е Джъд Тръмп.

В мача на Дьюнхуей, Дей показа характер и изравни до 5:5, след като изоставаше с две партии, но не съумя да се възползва от шанса си в решаващия 11-и фрейм.

От своя страна, при евентуален успех в днешния финал китайският талант може да влезе в историята като първия състезател с четири ранкинг трофея в рамките на един сезон след Стивън Хендри през 1990/1991. В настоящата кампания 26-годишният китаец триумфира на ”Мастърс”-а в Шанхай, Indian Open и International Championship.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА