Last news in Fakti

2 Февруари, 2014 17:00 766 0

Лигети над всички в Санкт Мориц

  • лигети-
  • хиршер-
  • гигантски слалом

Американецът спечели гигантския слалом

Лигети над всички в Санкт Мориц - 1
Снимка: БТА/АР
Световният шампион Тед Лигети (САЩ) спечели убедително гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен курорт Санкт Мориц. 29-годишният Лигети беше най-бърз и в двата манша, като завърши с общо време 2:38.75 минути. Така американецът записа 21-а победа за Световната купа в кариерата си и четвърта за сезона, три от които в гигантския слалом.
 
Втори, с изоставане от 1.51 секунди, се нареди защитаващият големия Кристален глобус от миналия сезон Марсел Хиршер (Австрия), а трети остана Алекси Пентюро (Франция) с пасив от 1.69 секунди.
 
С второто си място Хиршер се изкачи на върха на генералното класиране с 955 точки. Той измести от първата позиция Аксел Лунд Свиндал (Норвегия), който не успя да завърши втория манш днес, след като беше 13-и в първия. Свиндал вече е втори с 897 точки. Трети е Пентюро със 774 точки.
 
Във временното подреждане за малката Световна купа в дисциплината гигантски слалом лидер отново е Хиршер с 460 точки, пред Пентюро с 365 точки и Лигети с 360 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА