Last news in Fakti

10 Февруари, 2014 19:31 967 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион

  • примера дивисион-
  • резултати-
  • атлетико мадрид-
  • реал мадрид-
  • барселона

Атлетико загуби изненадващо, на върха отново е горещо

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР

23-тият кръг на Примера Дивисион предложи много емоции на любителите на испанския футбол. Атлетико Мадрид не успя да се задържи на върха, въпреки, че водеше след изминалия кръг. Барса и Реал Мадрид успяха да вземат своето срещу противниците си.

Ето и всички резултати: 

Еспаньол - Гранада - 1:0

Воденият от Хавиер Агире тим на Еспаньол прекъсна негативната си серия от четири поредни мача без победа във всички турнири и с много мъжество надигра Гранада с 1:0 в мач от 23-ия кръг на Примера дивисион. Още в 30-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, но с попадение на централния бранител Ектор Морено заслужено победиха.

Със спечелените три точки Еспаньол заема 10-ото място с актив от 29. Гранада, вече с трета поредна загуба, заема 16-ото място с 24 точки.

Валенсия - Бетис - 5:0

Отборът на Валенсия отнесе гостуващият Бетис с 5:0.Това е втора поредна победа за „прилепите”, като отборът няма загуба в последните четири шампионатни двубоя. Жереми Матийо и Пако Алкасер дадоха стабилна преднина на тима си минути преди края на първата част, която завърши 2:0 в полза на „прилепите”.
 
През второто полувреме паднаха нови три гола. 20-годишният Алкасер добави още едно попадение, а другите две бяха дело на Софиан Фегули и Едуардо Варгас.
 
След победата си Валенсия вече се намира на седмата позиция в класирането. Бетис остава на дъното с едва 14 точки, като най-вероятно другата кампания ще играе в Сегунда.

Райо Валекано - Малага - 4:1

 Райо Валекано победи с 4:1 Малага. В 25-ата Яго Фалке откри резултата за домакините. Две минути по-късно Анаиц Арбийя удвои преднината на Райо Валекано. В 44-ата минута Серхио Санчес беше изгонен с втори жълт картон за дузпа срещу Хоакин Ларивей. От бялата точка потърпевшият реализира за класическа преднина. В 62-ата тимът на Пако Хемес отбеляза и четвърто попадение след втори гол на Яго Фалке.
 
72-ата новото попълнение на Малага Олександър Яковенко реализира за 4:1 дебютния си гол.
 
Победата остави Райо на предпоследната позиция. Малага е само на четири точки пред мадридския тим.

Реал Мадрид - Виляреал - 4:2

Реал Мадрид победи Виляреал с 4:2 в среща от 23-я кръг на испанската Ла Лига, която се състоя на стадион "Сантяго Бернабеу". Домакините водеха с два чисти гола до средата на първото полувреме, като Гарет Бейл първо откри резултата, а после асистира за попадението на Карим Бензема. Малко преди почивката бекът Марио Гаспар върна интригата със страхотна тупалка от петнайсетина метра.

Реал си върна аванса от две попадения в 64-тата минута, когато Хесе вкара технично, но пет минути по-късно Джовани дос Сантос обра овациите с виртуозно изпълнение на пряк свободен удар. Бензема успокои страстите с второто си попадение в мача, дошло след много прецизен удар покрай лявата греда.

Реал събра 57 точки и се изравни с лидера Атлетико Мадрид. Виляреал остава пети в таблицата с 40 пункта.

Алмерия - Атлетико Мадрид - 2:0

Алмерия изненадващо победи Атлетико (Мадрид) с 2:0 и нанесе втора загуба на столичани от началото на сезона. Поражението костваше лидерската позиция на "дюшекчиите". В антигерой за гостите неочаквано се превърна вратарят Даниел Арансубиа. Стражът първо пусна изключително нелеп гол в 80-ата минута, дело на Верса, а четири по-късно получи директен червен картон, който доведе до дузпа.
 
От наказателния удар отново Верса бе точен, оформяйки крайното 2:0. Алмерия заема 14-ото място с 25 точки.

Осасуна - Хетафе - 2:0

Осасуна победи Хетафе с 2:0 като домакин и се изкачи на четири точки от зоната на изпадащите в испанското първенство по футбол. "Червените" са с актив от 24 точки, докато първият под чертата е Валядолид с 21.

Ориол Риера откри резултата в шестата минута, когато получи пас от Франсиско Силва и надбяга защитниците на Хетафе, за да прехвърли с едно докосване вратаря Мигел Моя. Роберто Торес затвърди победата за Осасуна само две минути преди края, с което даде нова глътка въздух на своя тим в битката за оцеляване в Примера дивисион. Хетафе, който стигна само до едно положение за гол, пропиляно от Анхел Лафита с глава в 34-та минута, е с равни точки с Осасуна.

Валядолид - Елче - 2:2

Новият отбор на Гари Рордигес – Елче, изпусна два гола аванс и взе само точка след 2:2 като гост на Валядолид в 23-ия кръг на Примера дивисион. Бившето крило на Левски отново не беше в групата на Елче за мача.

Пред 12 750 зрители на „Мунисипал Хосе Сория” във Валядолид гостите поведоха в 34-ата минута. Кристиан Ерера овладя дълбок тъч в наказателното поле и чукна вляво за Коро, който с финт елиминира защитник и опъна левия ъгъл. Точно в средата на втората част Елче удвои. Серхио Пелегрин с глава на втора греда върна към пред вратата след корнер и там никой не пазеше Ману дел Морал, който с лекота направи 2:0.

 
Домакините обаче се пребориха за точката с два гола на златната резерва Умберто Осорио. Колумбиецът се появи в игра в 69-ата минута и само две по-късно с много красив удар над вратаря прати под гредата за 1:2, след като Манучо го изведе елегантно с гърди. 12 минути преди края Хефрен центрира от корнер и пак Осорио засече с глава в далечния ъгъл за крайното 2:2 с втория си гол.
 
Елче има 25 точки на 11-та позиция, а Валядолид остава в изпадащите с 21 на 18-то място.

Реал Сосиедад - Леванте - 0:0

Реал Сосиедад и Леванте не успяха да се победят в двубоя от 23-ия кръг на испанското първенство. Двата тима завършиха при резултат 0:0, като баските могат да съжаляват за изпуснатите три точки, тъй като бяха много по-дейният отбор.  През цялото време домакините контролираха положението на терена, но така и не успяха да намерят верния път към противниковата врата.
 
В началото на 47-ата минута се стигна до любопитна ситуация. Лукас Винтра игра с ръка, мислейки че е извън терена. Съдията обаче не му даде жълг картон.
 
В края на срещата се случиха няколко от по-интересните положения. В 79-ата Чаби Прието качи топката на главата на оставения сам Харис Сеферович, но той не стреля точно. В 87-ата тимът на Хоакин Капарос имаше възможност за гол след кратко разбъркване в пеналта, но 0:0 се запази до край.

Севиля - Барселона - 1:4

Барселона постигна 18-ата си победа в първенството. Каталунците се наложиха с 4:1 срещу "Севиля" като гост. След изразителния си успех отборът, воден от Херардо Мартино, събра 57 точки. Така се получи пълно равенство с "Реал" и "Атлетико" (Мадрид). "Барселона" обаче се връща начело заради по-добрите си показатели.
 
"Севиля" поведе в 15-ата минута след атака, започнала отдясно, в която домакините разиграха топката с няколко бързи докосвания. Последното от тях беше на Алберто Морено, след чийто удар се получи рикошет и това донесе предимство на андалусийците.
 
В 34-ата минута "Барселона" стигна до равенството. Лионел Меси центрира от фаул, а Алексис Санчес с глава прати топката във вратата. Повторенията показаха, че чилиецът е бил в засада.
 
До почивката аржентинецът отбеляза първия от двата си гола, за да направи обрат. Под завалелия проливен дъжд шампионите направиха бърза атака. Меси получи на границата на наказателното поле и с хубав удар преодоля Бето.
 
Голмайсторът на "Барселона" вкара втория си гол в 56-ата минута. Тогава отново получи на около 15 метра пред вратата и технично насочи топката в долния десен ъгъл.
 
В последните минути дойде време и за техничния гол на Франсеск Фабрегас. Полузащитникът получи отдясно около точката на дузпата и прехвърли Бето и защитник на домакините.
 
"Севиля" е осми с 31 точки и продължава борбата си за влизане в евротурнирите през следващия сезон.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА