Last news in Fakti

22 Май, 2024 17:43 906 0

Бостън с трудна победа над Индиана в първия мач от финалите в Източната конференция

  • бостън селтикс-
  • индиана-
  • финали-
  • нба-
  • плейофи-
  • победа-
  • баскетбол-
  • сащ

Джейсън Тейтъм вкара 36 точки за драматичната победа

Бостън с трудна победа над Индиана в първия мач от финалите в Източната конференция - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Джейсън Тейтъм вкара 36 точки за драматичната победа на Бостън Селтикс над Индиана Пейсърс в първия мач от финалите в Източната конференция на НБА. “Келтите” се наложиха със 133:128 след продължение. Двубоят беше пратен в допълнително време от тройка на Джейлън Браун 6 секунди преди финалната сирена.

Браун завърши с 26 точки, а Джру Холидей записа личен рекорд през сезона с 28 и имаше сериозен принос за победата на домакините. За Индиана Тайрийз Халибъртън направи “дабъл-дабъл” с 25 точки и 10 асистенции. Паскал Сиакам (24 точки и 12 борби) и Майлс Търнър (23 точки и 10 борби) също бяха на висота за гостите от Индианаполис.

Началото на срещата беше кошмарно за гостите, които изостанаха с 0:12 и взеха таймаут, но постепенно намериха верния ритъм и започнаха да тормозят Бостън с успешни стрелби от далечна дистанция. На почивката резултатът беше равен - 64:64, а Индиана продължи да играе много силно и беше близо до успеха в редовното време, но Сиакам не успя да блокира Джейлън Браун, който изравни при 117:117.

В продълженията гостите стартираха по-силно благодарение на Халибъртън, но след това Тейтъм взе нещата в ръцете си. Кош на звездата на Бостън даде аванс от 4 точки на “келтите” 43 секунди преди края на продължението. Холидей не сбърка при заставането на наказателната линия и реши всичко в полза на домакините.

Тейтъм отбеляза 10 от своите точки в допълнителните 5 минути.

Вторият мач от серията е в четвъртък отново в Бостън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА