Last news in Fakti

22 Май, 2024 16:44 1 208 3

Станимир Стоилов: Отидох в Турция за да съм треньор в Суперлигата

  • станимир стоилов-
  • треньор-
  • турция-
  • газиентепспор-
  • футбол-
  • суперлига

"Ако не бях успял, провалът щеше да е само мой", заяви специалистът

Станимир Стоилов: Отидох в Турция за да съм треньор в Суперлигата - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов даде специално интервю за Gong.bg, в което засегна всички актуални теми, свързани с неговия отбор. „Гьоз-Гьоз“ спечели шампионската титла в Първа лига и през новия сезон ще играе в Суперлигата. Мъри сподели колко труден е бил пътят до елита на Турция, как отборът е възприел неговата философия за футбола и какви са целите пред тима.

На въпрос: „Целите и амбициите на Гьозтепе ли бяха основната причина да приемете работата там, защото имаше информации, че сте желан от АПОЕЛ Никозия и други клубове”?

Стоилов отговори така:

- „Бях близо до един-два клуба, но в последния момент се появи Расмус Анкерсен, който е президент на Гьозтепе. С него се познаваме от интереса на Sport Republic към Левски. Запознах се и имах среща със спортния директор Иван Мансе – също изключително голям професионалист. С него имахме разговор за бъдещето, структурирането и нещата, които се очакват от мен. Мислех, че това е добър шанс един български треньор да отвори път за наши треньори в турската лига. Ако не бях успял, провалът щеше да е само мой. Надявам се, че това е помогнало донякъде и за българското треньорство, плюс успехите, които донесохме на Гьозтепе. Не отидох, за да бъда треньор в Първа лига, а отидох, за да съм треньор в Суперлигата. И това се сбъдна. Сега ще видим как ще успеем да се адаптираме към това предизвикателство”.

На друг въпрос: Колко труден е бил пътят до Суперлигата Стоилов отговори:

- „Успехът беше важен и нужен на Гьозтепе, а и на самия град Измир. Това е огромен град, който нямаше отбор в Суперлигата. Исторически Гьозтепе винаги е бил с много привърженици, с история. Мястото му не беше в Първа лига. Защо? Защото притежава собствен стадион и собствена база на много високо ниво. И второ – това е клуб, където финансирането е абсолютно регулярно и систематично, без никакви проблеми, които съпътстват част от турските клубове.

Аз смятам, че като организация, начин на работа и хората, които заварихме там – всичко отговаря на нивото на Суперлигата. Хората, работещи там, са подготвили всичко и оставяше само отборът да вдигне нивото и да си заслужи промоцията. Нашият ангажимент беше този. На първата си пресконференция казах, че отборът няма извинение да не стигне в Суперлигата. Имахме всичко нужно. Единственото, което трябваше да се направи, е да подобрим представянето на отбора и игровия стил. Моят ангажимент винаги е бил да подобрявам нещата, където и да съм бил. Мисля, че това се получи и заради това Гьозтепе вече е в Суперлигата”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо Танев

    1 3 Отговор
    Барса и Реал М се бият за Мърю
  • 2 У ПОДУЯНЕ ЧЕ РЕВАТ

    2 1 Отговор
    За каунчо
  • 3 Бахчилас

    2 0 Отговор
    Тепърва ще се видят резултатите.Рано е за еуфория.