Last news in Fakti

14 Февруари, 2014 10:00 1 373 0

Обзор на 26-и кръг във Висшата лига на Англия

  • обзор-
  • 26-и кръг-
  • англия-
  • висшата лига-
  • челси-
  • арсенал-
  • юнайтед-
  • сити-
  • ливърпул-
  • ниска резултатност-
  • отложени мачове

Ниска резултатност и отложени мачове бяха налице

Обзор на 26-и кръг във Висшата лига на Англия - 1
Снимки: АП/БТА

26-я кръг от Висшата лига на Англия стартира с мнго ниска резултатност. Във вторник вечер 5 срещи от Премиършип, в които паднаха едва 4 гола, откриха мецдинния кръг в едно от най-интересните европейски първенства.

УБА-Челси 1:1

Голямата изненада несъмнено се яви равенството, което УБА успя да спретне на Челси на "Дъ Хоутърнс".

Момчетата на Жозе Моуриньо изиграха едно много силно първо полувреме, в което не дадоха нито едно чисто голово положение на противниците си. Така съвсем заслужено в края на даденото от съдията продължение, Челси успя да поведе в резултата след гол на Бранислав Иванович, който успя да реализира с удар от няколко метра, след като бе оставен непокрит в наказателното поле пред Бен Фостър при изпълнение на поредния корнер пред вратата на домакините.

Втората част започна спокойно, отново с надмощие на "сините" от Лондон, които владееха значително топката и не си даваха много напрежение да гонят втори гол.

Логично, това им изигра коварна шега, когато резервата в състава на УБА Виктор Аничебе изравни резултата с попадение в 87-ата минута. Нападателят бе изпуснат в малкото наказателно поле от играещата отлично до този момент отбрана на Челси и с глава препарира Петер Чех за 1:1.

Време за финален щурм не оставаше и Челси се сбогува с трите си точки, а вероятно от утре може и да падне от първото място в класирането, тъй като предстоят мачовете на преследвачите от Сити и доскорошния лидер Арсенал.

Кардиф Сити-Астън Вила 0:0

В друга среща от междинния кръг в Англия, Отборите на Кардиф и Астън Вила също не успяха да излъчат победител. Двата тима не можаха да си отбележат дори и гол и срещата завърши при нулево реми.

Българинът Александър Тонев отново не бе в групата на гостите.

Домакините доминираха през първото полувреме и дори бяха близо до гола в 14-ата минута, когато удар на Фрейзър Кембъл бе избит от Брад Гузан в гредата, а веднага след това шанс се откри и пред Крейг Нуун, който обаче също прати топката в гредата.

През втората част Астън Вила стоеше по-добре, но гостите разчитаха основно на центрирания, които без проблем бяха изчиствани от бранителите на Кардиф. Домакините пък стигнаха до една по-добра възможност, но в 65-ата минута Кенуайн Джоунс от близо с глава стреля в ръцете на Гузан.

Така срещата завърши наравно и съперниците поделиха по една точка, като Астън Вила има актив от 28 и се намира на 10-ата позиция, докато Кардиф е с 22 на предпоследното 19-то място.

Уест Хем-Норич 2:0

Отборът на Уест Хем пък записа трета поредна победа и то за трети път с един и същи резултат - 2:0 в полза на възпитаниците на Сам Алърдайс.

Този път жертва на "чуковете" стана тимът на Норич, който рухна в края на мача на "Болейн Граунд".

Попадения на Джеймс Колинс и Мохамед Диаме в последните шест минути на срещата донесоха победата на лондончани, която ги изкачи в горната половина на таблицата - десето място с 28 точки.

"Канарчетата" се държаха добре в Източен Лондон до 84-ата минута, в която Джеймс Колинс засече с глава отлично центриране на Диаме в наказателното поле и откри резултата. В последната 90-а минута на редовното време Диаме пък сам завърши контраатака на своя тим, за да оформи крайното 2:0 в полза на "чуковете".

С успеха си Уест Хем се отдалечи на пет точки от зоната на изпадащите отбори, в която се намираше много дълго време през този сезон.

Норич пък остава само на една точка над нея и може да попадне там при лошо стечение на обстоятелствата в останалите мачове от кръга.

Хъл-Саутхемптън 0:1

Тимът на Саутхамптън пък постигна минимален успех с 1:0 при гостуването си на Хъл Сити.

Единственият гол в мача бе дело на бранителя на гостите Жозе Фонте в 69-ата минута и може да се приеме за исторически в цялата история на футбола.

Попадението на Фонте бе зачетено с новата компютърна система за отчитане на това дали топката е преминала голлинията, макар Джей Родригес да не остави всичко само на технологията и да бе забил топката в мрежата части от секундата по-късно.

Преди почивката и двата отбора треснаха гредите зад двамата вратари. Шейн Лонг с глава и Джей Родригес с техничен удар бяха близо до това да открият резултата, но бяха спрени от страничните стълбове.

След попадението на Жозе Фонте пък домакините се хвърлиха в мощен натиск и Соне Алуко и Никица Йелавич пропуснаха възможности да изравнят.

Поражението остави "тигрите" на 13-о място в класирането, а отборът на Стийв Брус може да се свлече още по-надолу след изиграването на утрешните срещи. Саутхамптън пък е на осмото място с 39 точки в актива си.

Арсенал-Манчестър Юнайтед 0:0

Акцентът на кръга обаче несъмнено пада върху голямото дерби между Арсенал - Манчестър Юнайтед, играно на "Емирейтс Стейдиъм". Много големи очаквания имаше за него, а зарядът преди мача бе на ниво. Впоследствие обаче, 22-ата на терена не успяха да ни покажат много запомнящ се футбол и завършиха при непретенциозното 0:0.

Двубоят бе динамичен само в последните си десетина минути, когато и двата тима погледнаха по-смело към вратата на съперника и създадоха по няколко голови положения на сметката си, но без да успят да ги реализират. Най-доволен от нулевото равенство пък сигурно е Челси и неговият мениджър Жозе Моуриньо, които запазиха първото място в английската Висша лига въпреки грешната си стъпка при визитата на Уест Бромич (1:1).

Фулъм-Ливърпул 2:3

Отборът на Ливърпул спечели по изключително драматичен начин при гостуването си на грозения от изпадане Фулъм в Лондон и прибра трите точки след успех с 3:2.

Възпитаниците на Брендън Роджърс на два пъти изоставаха в резултата, но намериха сили да стигнат до пълен обрат, за да се доближат само на четири точки от първото място в класирането.

Стивън Джерард от дузпа донесе победата на гостите, след като преди това на два пъти грешки в отбраната на мърсисайдци бяха давали аванс на домакините, но Стъридж и Коутиньо бяха изравнявали.

Нюкасъл-Тотнъм 0:4

Друга сериозна изненада в кръга бе и разгромната победа наТотнъм срещу Нюкасъл с 4:0. Едва ли някой бе очаквал толкова ниски съпротивителни възможности от страна на "свраките", и то не техния стадион - "Сейнт Джеймсис Парк".

Емануел Адебайор вкара два от головете в 19-ата и 82-ата минута, а освен него се разписаха и Паулиньо в 54-ата минута и Насер Шадли в 88-ата минута.

Така Тотнъм събра актив от 50 точки и остава на 5-ото място в класирането. Нюкасъл пък остава 9-ти с 37 точки.

Ман Сити-Съндърланд - отл.
Евертън-Кристъл Палас - отл.

Изминали кръг ще се запомни и соще нещо- два от мачовете бяха отложени, вследствие на небклагоприятните атмосферни условия.

Става въпрос за двубойте Манчестър Сити-Съндърланд и Евертън-Кристъл Палас.

Очакванията бяха, в тях точките да бъдат прибрани от отборите-домакини, които се явяваха и големите фаворити в тях.

Финален акорд

В крайна сметка, поредния 26-и кръг (междинен) на Висшата лига на Англия ще остави смесени впечатления у нас феновете на футбола на Острова.

В него бяха отбелязани едва 15 гола, само на 1 път отборите излизаха победители в домакинствата си, гостите се отчетоха с цели 3 победи, а четири срещи завършиха при равенства, две от които безголови. Два мача пък бяха отложени поради лошо време.

Сред някои от акцентите на кръга попадат голямото дерби нмежду Арсенал и Манчестър Юнайтед, което определено ни разочарова, завършвайки при резултат 0:0, слабите игри на Норич и Нюкасъл, загубените точки от Челси, както и драматичната победа на Ливърпул при гостуването си на Фулъм.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА