Last news in Fakti

14 Февруари, 2014 15:15 1 188 0

Силно българско представяне и в ски бягането

  • колоня-
  • ски бягане-
  • цинзов-
  • класиране-
  • българия

Българското ски бягане записа най-високото си постижение в Сочи

Силно българско представяне и в ски бягането - 1
Снимка: БТА/АР На снимката: Победителят Дарио Колоня (в центъра)
Българското ски бягане записа най-силното си представяне на олимпийските игри в Сочи до момента. Веселин Цинзов финишира на 41-во място в старта на 15 км класически стил. Той изостана на 3:36,6 минути зад победителя Дарио Колоня от Швейцария. До финала Цинзов постоянно подобряваше позицията си в надпреварата, след като след първото контролно време беше 62-ри, след това 55-и, 53-и и 43-ти.
 
Както е известно, другият български ски бегач в Сочи Андрей Гридин не взе участие в надпреварата. От треньорския щаб предпочетоха той да тества ските за Цинзов, тъй като и без това не е силен в класическия стил.
 
До момента българските ски бегачи нямаха място в Топ 50 от началото на олимпийските игри в Сочи. Цинзов беше 53-и, а Гридин – 58-и, в скиатлона. След това Гридин финишира 54-и в спринта. Антония Григорова беше 56-а в скиатлона и 60-а в спринта. Теодора Малчева зае 54-о място в спринта.

Победител в състезанието стана Дарио Колоня, който спечели второ олимпийско злато на Олимпиадата в Сочи. Колоня, който победи в скиатлона на 30 км, грабна и титлата на 15 км класически стил с отличен стил на бягане и резултат от 38:29.7 минути.

Второто място и сребърното отличие спечели шведът Йохан Олсон, който изостана на 28.5 секунди от Колоня. Друг швед - Даниел Рикардсон, стигна до бронза с много силен финален спринт, благодарение, на който изпревари финландецът Лино Нисканен с 0,2 секудни. 27-годишният Дарио Колоня защити олимпийската си титла на 15 км класически стил от Олимпийските игри Ванкувър 2010 и вече има в сметката си общо 3 олимпийски титли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА