Last news in Fakti

8 Юни, 2024 08:30 752 0

Мирела Демирева се класира на финала на скока на височина от европейското по лека атлетика

  • българката-
  • мирела демирева-
  • класира-
  • финал-
  • скок на височина-
  • европейско първенство-
  • лека атлетика

Българката Мирела Демирева преодоля квалификациите на скока на височина за жени от европейското първенство по лека атлетика в Рим

Мирела Демирева се класира на финала на скока на височина от европейското по лека атлетика - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Българката Мирела Демирева преодоля квалификациите на скока на височина за жени от европейското първенство по лека атлетика в Рим и ще участва на финала днес. Олимпийската вицешампионка записа трети резултат в първата пресявка с 1.89 метра, предава БТА.

Демирева, която спечели сребърен медал в Рио де Жанейро, преодоля с безпроблемно първите три височини на летвата, но не сполучи в двата си скока на квалификационния стандарт от 1.92 метра. Така тя остана на три сантиметра зад победителката, световна и европейска шампионка Ярослава Магучих от Украйна, която стартира на 1.89 метра и след това успя на 1.92.

Втора завърши сръбкинята Ангелина Топич, която преодоля последната височина от втория опит. Общо седем състезателки от пресявките в група А покриха 1.89 метра и утре ще скачат на финала за континентално злато.

Въпреки че не успя на 1.92 метра в квалификациите, Демирева вече е преодолявала два пъти височината през сезона на закрито. В края на миналата седмица българката стана шеста в Диамантената лига в Стокхолм с 1.90 метра от втори опит.

Най-доброто лично постижение на Демирева е 2.00 метра, записвано в Берлин и Стокхолм през 2018.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА