Last news in Fakti

15 Юни, 2024 08:41 423 0

Аймерик Лапорт пропуска мача с Хърватия

  • испания-
  • хърватия-
  • евро 2024-
  • германия-
  • лапорт

Не е контузен, обяви селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте

Аймерик Лапорт пропуска мача с Хърватия - 1
Снимка: БГНЕС

Защитникът на Испания Аймерик Лапорт няма да играе в мача с Хърватия, защото остана извън състава. Причината - поради неуточнени "проблеми". Това обяви селекционерът на националния отбор на Испания Луис де ла Фуенте, който не беше много конкретен кой ще започне в първия мач на тима на Евро 2024 срещу Хърватия, предава БТА.

Де ла Фуенте каза, че Лапорт е достатъчно здрав, за да играе срещу хърватите, въпреки че не го разглежда като свой избор. "Лапорт не е контузен. Той просто имаше някои проблеми и реших, че няма да поемаме риск. Така че няма да играе утре", каза 62-годишният специалист.

Шампионът за 2008 и 2012 година Испания достигна до осминафиналите през 2016-а и беше победена с дузпи от Италия на полуфиналите на последното Европейско първенство. Испанците очакват тежък първи мач на турнира срещу хърватите.

"Играем срещу друг силен отбор, няма да е лесно. Това е много изравнен турнир с някои от най-добрите играчи в света, така че трябва да се представим на наистина високо ниво и да правим нещата правилно", каза Де ла Фуенте.

Въпреки че отказа да разкрие кой ще стартира, треньорът засипа с похвали двете крила - Ламин Ямал, 16-годишен, и Нико Уилямс, 21-годишен, като Ямал беше отличен специално. "Той е младо момче с невероятен талант, това е почти дар от Бога. Много малко играчи имат неговите качества по отношение на разбирането на играта", добави селекционерът на Испания.

Полузащитникът Родри подчерта колко е важно да започнат добре в група B, където ще се изправят също срещу европейския шампион Италия и Албания.

"Турнирът е кратък, групата е трудна и знаем колко важен е добрият първи резултат в този тип шампионати. Още си нервен в началото. Искаме да видим как отборът ще реагира, когато играе на високо ниво", подчерта Родри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА