Last news in Fakti

18 Юни, 2024 16:50 608 1

Любо Ганев: Трябва да отдадем заслуженото на младите състезателки

  • любомир ганев-
  • волейбол-
  • лига на нациите

Целта беше да се обиграят възможно най-много момичета, коментира президентът на Българска федерация волейбол представянето на женския национален отбор в Лигата на нациите

Любо Ганев: Трябва да отдадем заслуженото на младите състезателки - 1
Снимка: БНР

Президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев говори за представянето на женския национален отбор в Лигата на нациите, предаде Sportal.bg.

България записа 2 победи и инкасира 10 поражения в 12 мача през тази година в силния турнир.

"Дори с най-добрите ни състезателки като Елица Василева, Лора Китипова и Христина Вучкова нашият отбор един път влезе в Лигата на нациите и веднага след това изпадна. Сегашният млад тим за четвърта поредна година ще се състезава в турнира. Заехме седмо място на Европейското първенство, а със стария отбор не сме постигали такъв резултат. Няма значение, че тогава като единици бяхме много по-силни. Трябва да отдадем заслуженото на младите състезателки, които ще си пробиват път в големия волейбол.

Всички знаем, че трябва да играем заедно като едно цяло, когато сме по-слаби физически от противника. Целта беше да се обиграят възможно най-много млади състезателки. Да придобият опит и самочувствие, че могат да отиграят дадени ситуации, когато са изправени срещу по-силни съперници. Успяхме да се справим с тази задача. На мен ми се искаше и имахме възможност да спечелим още мачове и някой друг гейм. Иска ми се тези състезателки да бъдат здрави и да имат желание да играят в националния отбор. Тази година приключи вече за женския тим. Когато имаме повече яснота, ще поставим целите и за догодина", заяви Ганев пред медиите.

Дългогодишният ръководител се спря и на различията във вижданията за подготовка между треньори и състезатели.

"Когато дойде (селекционерът на женския национален отбор) Лоренцо Мичели, той обеща, че по време на подготовката ще даде на всяка една от състезателките пет дни свободно време. Не по време на самото състезание. Лично аз съм провел час и 15 минути разговор със състезателки, когато те искаха да вземат децата си в хотела с отбора по време на Европейското първенство. Бил съм на много първенства и това няма как да стане. Не е редно. Успяхме да въведем едни правила, които всички да спазват. Сега вратата на националния отбор не е затворена за никого, но има определени правила", каза още Любомир Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай

    7 0 Отговор
    ТОЛУП!