Last news in Fakti

19 Юни, 2024 18:43 691 5

Ботев Пловдив се подсили с опитен нападател

  • антъни уджа-
  • официално-
  • футболист-
  • привлече-
  • трансфер-
  • ботев пловдив-
  • нападател

Антъни Уджа официално е футболист на Ботев (Пловдив)

Ботев Пловдив се подсили с опитен нападател - 1
Снимка: facebook

Антъни Уджа официално е футболист на Ботев (Пловдив). 33-годишният нападател има впечатляваща кариера в Германия с отборите на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг, откъдето пристига в България.

Той има 136 двубоя и 30 гола в Бундеслигата, 114 срещи с 37 попадения във Втора Бундеслига и 24 мача и 7 гола за Купата. Уджа е изиграл и 7 двубоя за националния тим на Нигерия.

„Възхитени сме от възможността да приветстваме Антъни Уджа в Ботев (Пловдив). Той носи със себе си изобилие от опит от топ нивата на немския футбол, като във визитката си може да се похвали с двубои както в Бундеслигата, така и във Втора Бундеслига. Неговите доказани футболни качества и способността му да бележи със сигурност ще ни помогнат да се подобрим“, заяви спортният директор на Ботев – Артур Платек.

„Уверени сме, че Антъни ще ни помогне с головете си и ще се представя на топ ниво. Знаем още, че опитът му ще е безценен за нас и извън терена. Заедно с Ивелин Попов той ще напътства младите и ще споделя знанията си, за да могат те разберат по-добре какво се иска в най-добрите първенства в Европа. Нямаме търпение да видим приноса му както на терена, така и извън него. Развълнувани сме, добави Платек“

Нападателят е роден на 14 октомври 1990 и играе за Абуджа и Уори Уулвс в родината си. Първият му европейски клуб е норвежкият Лилестрьом, където остава до лятото на 2011 година. Той си осигурява трансфер и дебютира в Бундеслигата през август 2011 с Майнц. Идва период под наем в Кьолн, след който правата му са откупени от „козлите“.

Футболният му път го отвежда от Кьолн във Вердер Бремен с трансфер на стойност 4.50 милиона евро, а през 2016 китайският Ляонин плаща 11.50 милиона евро за правата му. През лятото на 2019 Уджа се завръща в Европа, за да започне втория си период в Майнц. В Германия той се подвизава още в Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг, където играе до края на изминалия сезон.

Ботев (Пловдив) приветства Антъни Уджа с добре дошъл и му пожелава успех с „жълто-черната“ фланелка.

Нигерийският нападател е четвъртото ново попълнение на тима след Алекса Мараш, Ален Корошец и Ханс Кристиан Бернат.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    2 3 Отговор
    Тази новина е за 100тината фенове на Ботев.Кликнах на линка за да може Геле да изкара някой лев.

    Коментиран от #5

  • 2 Сотир

    4 1 Отговор
    Шпек ли си,мек ли си,не те знам.Но спри да хрупаш чесън и се изкъпи поне веднъж тая година.

    Коментиран от #3

  • 3 Шпек

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сотир":

    Сотир ли си кир ли си, изтъркай си кира поне един път през живота си.

    Коментиран от #4

  • 4 Сотир

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шпек":

    Сиренце има а, папкаш ли го а
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.