Last news in Fakti

5 Юли, 2024 17:47 543 3

България победи и Литва на Европейското първенство по волейбол за жени под 18г.

  • волейбол-
  • волейболистките-
  • българия-
  • националките-
  • победиха-
  • литва-
  • зетова-
  • европейско първенство-
  • жени

Селекцията на Антонина Зетова се изправи срещу Литва и не срещна проблем, побеждавайки на нула

България победи и Литва на Европейското първенство по волейбол за жени под 18г. - 1
Снимка: youtube

Националният отбор по волейбол за жени под 18 години продължава с отличното си представяне на Европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция (1-13 юли). След ден почивка селекцията на Антонина Зетова се изправи срещу Литва и не срещна проблем, побеждавайки на нула – 3:0 (25-15, 25-21, 25:17). Така младите ни "лъвици" остават единственият отбор от Група II в Ираклион (о. Крит) без загуба. Това ни отрежда засега убедително първото място с 4 от 4. По регламент за финалната четворка от 16-те отбора се класират първите два в двете групи.

Мощно начало за българския състав срещу Литва и серия от 5:0. Очаквано щабът им взе прекъсване, а след него успяха да запишат и първата си точка. Разликата в класите бе осезаема в тази част и нашите момичета уверено трупаха преднина. Не след дълго тя стана и двуцифрена (19:9). Силен удар на Дарина Нанева нямаше как да бъде спасен и се стигна до геймбол (24:14). Не успяхме да го реализираме от първия път, но след това националките на Литва сгрешиха на начален удар и затворихме частта при 25:15 за 23 минути.

Вторият гейм започна обещаващо като първия – 3:0. Този път обаче съперникът ни бе по-мобилизиран и бързо изравни. Последваха оспорвани разигравания, а при 8:8 Зетова взе прекъсване. То даде резултат и направихме серия от 4 поредни точки. Последва таймаут за Литва. Нашата преднина обаче продължи да се трупа и увеличихме серията н 6 т. Съперникът опита да ни догони, но се доближаваше максимум на 3 т. Калина Венева реализира последната за тази част при 25:21.

Съвсем малко по-оспорвано начало предложи третият гейм, но отново предимството беше на наша страна. Разликата бързо набъбваше и Никол Окоро ни изведе при 13:6. Литва поиска прекъсване, а успешните ни атаки продължиха с влизането на Симона Иванова. Волейболистките на Литва не се отказаха и с повече борба в защита успяха да компенсират донякъде изоставането. Зетова на свой ред взе таймаут при 19:13. Концентрацията ни се завърна, а натрупаният аванс ни позволи спокойно да доиграем частта. След грешка на начален удар на Литва се стигна до мачбол при 24:16. Пропуснахме първата възможност, но Габриела Жекова го стори при следващата атака.

Двубоят продължи точно 73 минути.

Българският тим продължи да има различна топреализаторка във всеки мач дотук в Гърция. Днес това бе Никол Окоро, която изигра силен двубой и реализира 14 точки. Деница Ангелова отново бе стабилна и добави 10 т. Зетова даде възможност на повече момичета да се изявят днес. Нейните избранички показаха добри проценти на посрещане и в атака, записахме само 4 аса (9 грешки) и 6 блока.

Утре, 6 юли, излизаме срещу Финландия в петия ни двубой от шампионата. Двубоят отново е в 14:30 часа наше време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    4 2 Отговор
    Ангелее,
    Жени под 18 години в България няма!! Девойки старша възраст се наричат!!!
    ПП. Освен в "маалата "

    Коментиран от #2

  • 2 Лост

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "защо":

    Ами може да си мисли,че пише за футболистите.Там до 24 години са млади надежди,а след 26 вече са ветерани.
  • 3 ха ха ха...

    0 2 Отговор
    Добре де, победителки, а се навели. На кого? То от журналистите в медиите вече и без друго само за дупета се коментира.