8 Юли, 2024 18:33 1 849 1

България ще бъде домакин на турнир от квалификационните серии на Световната професионална билярд и снукър асоциация

  • снукър-
  • билярд-
  • световната-
  • професионална-
  • българия-
  • домакин

България е една от петте страни домакини на Q-Tour в Европа

България ще бъде домакин на турнир от квалификационните серии на Световната професионална билярд и снукър асоциация  - 1
Снимка: БГНЕС

За втори пореден сезон България ще бъде домакин на турнир от квалификационните серии на Световната професионална билярд и снукър асоциация - Q-Tour. Това се случи първо през януари тази година, когато Национална снукър академия прие събитието, което предстои да се повтори между 13 и 15 септември.

За първи път WPBSA организира четири турнира в Континентална Европа и България е първата спирка от тях - другите са в Швеция, Австрия и Швейцария. Другите три турнира са във Великобритания.

Q-Tour в България дава невероятна възможност и на българските играчи да премерят силите си с най-добрите сред претендентите за професионална тур карта.

Българска снукър федерация като дългогодишен партньор на WPBSA получава доверието за втори път в рамките на 2024 година да организира турнир от Q-Tour. Минималният гарантиран награден фонд за събитието е 14 300 паунда.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо не в Троян

    4 1 Отговор
    Има добра сливова. Ще стане силен турнир по смукър. Ингилизите ще са заинтересовани.