18 Юли, 2024 17:30 1 489 14

Тони Кроос: Съдията беше наясно, че ще трябва да свири дузпа, ако преразгледа положението с ръката

  • тони кроос-
  • германия-
  • евро 2024

Халфът за първи път коментира най-скандалната ситуация на отминалото Евро 2024

Две седмици след загубения четвъртфинал от Испания на Евро 2024 халфът на Германия Тони Кроос за първи път коментира породилото много дискусии решение на главния съдия Антъни Тейлър да не отсъди дузпа за Бундестима, пише sportal.bg.

Става дума за ситуацията от първото продължение, когато удар на Джамал Мусиала срещна лявата ръка на намиращия се в наказателното поле Марк Кукурея. Реферът от Англия обаче прецени, че според актуалните правила това не е дузпа и съответно не посочи бялата точка.

Ключовото е, че в случая и от ВАР подкрепиха арбитъра за решението му, заради което не последва преразглеждане от страна на Тейлър. Обяснението е, че в случая ръката на защитника е била в естествено положение. Това се случи при резултат 1:1, а по-късно германците допуснаха втори гол и бяха елиминирани.

“Мисля, че съдията беше наясно, че ако беше изгледал повторение на положението, трябваше да отсъди дузпа”, коментира Тони Кроос в подкаста “Einfach mal luppen”, който води със своя брат Феликс.

“По време на самия двубой не успях веднага да разбера какво се случи при тази ситуация, защото не видях ясно положението. Просто не бях с добър изглед към случващото се и не видях, че това е чиста игра с ръка. Но веднага погледнах към рефера. Той реши, че няма нужда от преразглеждане, а и от ВАР му дадоха да разбере, че това не е необходимо. Струва ми се, че трябваше поне да изгледа повторение”, добави отказалият се от футбола доскорошен национал.

Това са първите коментари на бившия ас на Реал Мадрид по темата. “До днес мълчах, даже не исках да говорим за това и в подкаста. Иначе много се ядосах, когато след срещата видях какво точно се е случило. Така че… нека да го забравим”, отсече Тони Кроос.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    17 7 Отговор
    Нямаше дузпа - топката удари ръката...

    Скандална беше дузпата за Кейн на финала...
  • 2 Лост

    15 14 Отговор
    Съдията беше наясно,че това ти е последното първенство.И не искаше да завършиш изгонен като Зидан още първото полувреме.А даже не си взе поука когато контузи испанеца и продължи да си търсиш картона.Точно ти не си меродавен с мнението си.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Голата истина

    9 12 Отговор
    Немците даже и групите не заслугаваха да минат
  • 5 Все тая

    9 8 Отговор
    Айде бегай, не ставате за шампиони в момента. Ако дузпи ще ви оправят… мани
  • 6 Сиромах

    13 8 Отговор
    Този същият съдия трябваше да те изгони много преди това да се коментира дузпа!Не те е срам нахалник, да лишиш един класен млад футболист от участие в мачове за дълго време!

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Ицо

    8 9 Отговор
    Абе няма ли да спрат да реват тези германци?! Ако съдията бил гледал повторение... И на рефера, и на хората от ВАР им беше пределно ясно, че игра с ръка има. Но не всяко докосване е нарушение. И те много ясно обясниха защо не са отсъдили дузпа - ръката е в естествено положение. На повторението дори се вижда как защитникът се опитва да скрие ръката си зад тялото, в никакъв случай докосването не е умишлено.

    Коментиран от #10

  • 8 Сватбата

    12 10 Отговор
    Чиста дузпа. Кристално чиста. Съдията е негодник. На финала трябваше да играят Холандия и Германия

    Коментиран от #13

  • 9 Прав е Кроос

    11 9 Отговор
    Съдията свири тенденциозно против немците.
  • 10 Стефан

    8 9 Отговор

    До коментар #7 от "Ицо":

    Кукундрела си измести нарочно ръката вляво от него и спря посоката на топката , която влизаше в испанската врата
  • 11 Нешев

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Сиромах":

    Трябваше да изгони Карвахал още първото полувреме
  • 12 Бавария

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Сиромах":

    Наистина си сиромах.
  • 13 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сватбата":

    Така е, на финала трябваше да са Левски-Цска! Разбираш играта, признаваме те!
  • 14 крос прос

    2 2 Отговор
    Едво грубо дърво...;Жал пенсионер....Като другият от Острова ....