20 Юли, 2024 13:24 992 0

Илиан Илиев взе наградата си за най-добър треньор

  • илиев-
  • черно море-
  • треньор-
  • илиан

Призът се връчва от Асоциацията на българските футболисти

Илиан Илиев взе наградата си за най-добър треньор - 1
Снимка: Асоциацията на българските футболисти

Старши треньоръ на Черно море Илиан Илиев получи наградата си за най-добър треньор в Първа лига за миналия сезон. Националният селекционер бе награден от вицепрезидента на Асоциацията на българските футболисти (АБФ) и член на Изпълкома на БФС Мила Христова на полувремето на мача между "моряците“ и ЦСКА 1948, завършил 0:0 на стадион "Тича“.
Специалистът спечели 23-ото издание на анкетата „Футболист на футболистите“, като остана без конкуренция в раздела „най-добър треньор“. Той изпревари спечелилия титлата с Лудогорец Георги Дерменджиев и треньора на Ботев Пловдив Душан Керкез, които завършиха съответно втори и трети.

Анкетата на АБФ е единствена по рода си у нас, защото в нея гласуват всички футболисти от Първа лига и Втора лига - българи и чужденци.

Илиан Илиев заслужи за четвърти път авторитетното отличие, след като бе номер 1 за сезон 2009/2010 като треньор на Берое и сезони 2018/2019 и 2022/2023 начело на Черно море.

Мачове от първия кръг в Първа лига:
Черно море - ЦСКА 1948 - 0:0
Крумовград - Славия - 1:0

Днес:
Локо (Пд) – Арда (19,00 Диема спорт)
Локо (Сф) – Левски (21,15 Диема спорт)

В неделя:
Ботев (Вр) - Ботев (Пд) (19,00 Диема спорт)
Лудогорец - ЦСКА-София (21,15 Диема спорт)

В понеделник:
Хебър - Спартак (Вн) (19,00 Диема спорт)
Септември – Берое (21,15 Диема спорт)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА