20 Юли, 2024 18:37 1 270 4

Мъка! Рафаел Надал едва се добра до финала в Бостад

  • рафа-
  • надал-
  • финал-
  • швеция

Това е първи мач за титла за испанеца след "Ролан Гарос" 2022-а

Мъка! Рафаел Надал едва се добра до финала в Бостад - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът от 2005 година Рафаел Надал се класира за финала на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд от 579 320 евро. Бившият лидер в световната ранглиста победи трудно с 4:6, 6:3, 6:4 Дуйе Айдукович, предава БТА.

В третия сет испанският тенисист допусна два пробива, но успя да спечели подаването на хърватина три пъти и спечели при първата си възможност след 2 часа и 14 минути.

"Мачът беше доста труден. Моят противник има изключително добър бекхенд. Той демонстрира доста увереност тук. Опитах се да го спра, но ми беше изключително трудно. Намерих начин да оцелея и съм на финала. Доста дълг време не се бях класирал за такъв мач. Това са великолепни новини и съм щастлив за това", заяви Рафаел Надал на корта след края на срещата с Айдукович.

Това е първи финал за Надал след "Ролан Гарос" 2022-а. В двубоя за титлата испанецът ще играе срещу Нуно Боржеш или Тиаго Тиранте.

В момента 38-годишният Надал заема 261-во място в световната ранглиста, а през настоящия сезон има 11 победи и 8 поражения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 1 Отговор
    Игра с много по-силни от моментната си класация,млади играчи!Стария Надал си е!
  • 2 Леля Гошо

    1 1 Отговор
    Остаря, трябва му повече зоб
  • 3 Морис

    1 0 Отговор
    Дай боже и нашия Григор с мъка да стига до финал . Пък макар и от АТП- 250 .
  • 4 цербер

    0 0 Отговор
    Рафа дано да участва на Олимпийските игри в Париж!