24 Юли, 2024 10:00 502 1

Точковата система остава същата и през следващия сезон във Формула 1

  • формула 1-
  • точки-
  • тренировки

Дискутирало се е предложение точки да взимат и пилоти извън топ 10, но е било отхвърлено

Точковата система остава същата и през следващия сезон във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Формула 1 ще запази настоящата си точкова система и през следващия сезон, съобщава Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), цитирана от агенция Ройтерс.

От организацията дискутираха предложение да бъдат възнаграждавани и пилоти извън топ 10, но то е било отхвърлено. Решението е било взето по време на среща на Комисията на Формула 1, която е ръководена от изпълнителния директор Стефано Доменикали, предава БТА.

След 13 от общо 24 състезания точки имат всички отбори, освен Заубер. Челната четворка води значително пред всички останали, а Астън Мартин, РБ и Хаас са във втората група от отбори между пето и седмо място.

По време на срещата е било одобрено предложение за увеличаване на минималното тегло на болидите с 2 кг. Целта е подобряване на безопасността на пилотите. Освен това, тестовете през 2026-а са увеличени до девет дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на Ф1

    2 0 Отговор
    Започнат ли такива спорни експерименти, ще стане като с футбола и с ВАР и тук правилата ще започнат да се разбират, както дяволът чете Евангелието. По-добре системата да се запази консервативна, но обективна! Няма нужда да опорочаваме всички спортове. После ще има едни обстоятелства, други обстоятелства и пак субективизъм, не благодаря!