25 Юли, 2024 21:10 1 879 4

Везенков ще получава по 3.7 милиона евро годишно в Пирея

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • олимпиакос

Така той ще е вторият най-скъпоплатен играч в историята на Олимпикос след емблематичния американец Джош Чилдрес

Александър Везенков стана вторият най-скъпоплатен играч в историята на баскетболния Олимпиакос, предаде Топспорт..

Годишното възнаграждение на Везенков е на стойност 3.7 милиона евро, което означава, че през следващите пет години Везенков ще получи общо 18.5 милиона без бонусите. Така той ще се нареди на второ място в тази класация след емблематичния американец Джош Чилдрес, който през 2008-а подписа договор за три сезона, а на година правеше по 5.7 милиона евро.

Както е известно, Торонто Раптърс обсъждаше с Везенков различни варианти за разтрогването на договора му в НБА, като в крайна сметка канадците уважиха желанието на българина и го освободиха, за да може той спокойно да се завърне в европейския баскетбол.

Националът ни трябваше да се откаже от гарантираните си $6.6 милиона, които щеше да получи под формата на възнаграждения за сезон 2024/25.

Най-добрият български баскетболист записа 42 мача в НБА с екипа на Сакраменто Кингс, като постигна средно по 5.4 точки и 2.3 борби за около 12 минути на паркета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 4 Отговор
    Талант
  • 2 Младеж-ГЕРБ

    11 2 Отговор
    Бате Бойко я прави тая пара на ден!
  • 3 Перо

    4 2 Отговор
    Много тъпо парче, което не познава системата в НБА и беше вечната резерва! Добре че някой умен човек го отвори и гъркинята ще е доволна!
  • 4 Стършел

    0 0 Отговор
    Що ти трябваше НБА, в Гърция те носеха на ръце!