9 Август, 2024 22:41 1 687 0

Любомир Ганев ще бъде специален гост на домакинския турнир на новия проект ВК Драгоман

  • любо ганев-
  • гост-
  • турнир-
  • вк драгоман-
  • проект-
  • волейбол

Драгоман е дебютант в женското първенство този сезон

Любомир Ганев ще бъде специален гост на домакинския турнир на новия проект ВК Драгоман - 1
Снимка: БФВолейбол

Волейболен клуб Драгоман е дебютант в женското първенство "Демакс+ Лига", като клубът ще има и отбор девойки старша възраст.

„На 14 и 15 септември организираме първото издание на домакинския ни турнир "Купата на кмета" в град Драгоман, когато ще бъде и реалното откриване на нашия отбор. Имам уверението от господин Ганев, че ще присъства и ще открие турнира", каза основателят на клуба Стоян Стоянов.

За първи път преди 2 години Драгоман подсигури волейболната зала като домакинска на женския отбор на клуб Хектор", който от сезон 2024/25 вече няма да има отбор в женското направление. Като спонсор на Хектор в продължение на осем години Стоянов реши да основе и развие нов местен клуб, който да остави своя отпечатък в първенството.

"Впуснахме се смело в този проект с голямо желание, след като запалихме интереса към волейбола на жителите на града.

Кметът Андрей Иванов застана зад проекта и смята, че развитието на волейбола в региона е много важно. Така освен футбола местните деца ще могат да тренират и друг спорт на високо ниво. Залата в Драгоман е с капацитет от 320 души, напълно реновирана и отговаря на изискванията за домакинство на мачове от професионалната лига. Целта е да се пълни с местни фенове на всеки мач. Амбицията е да се развие и сериозна детско-юношеска школа, където децата от Драгоман и региона да получат възможност за развитие във волейбола на най-високо ниво, разказва още Стоянов.

„Реших лично да се заема с проекта - обясни Стоянов. Искаме скаме да помогнем за развитието на спорта в Драгоман и региона. Децата в района спортуват много от малки и е хубаво да се запалят и по волейбол. Моята съпруга Филка Стоянова ще бъде президент на ВК Драгоман. Нашето семейство иска да допринесе за развитието на волейбола в България, тъй като моите двама сина са волейболисти, започнали своето развитие в УВК Хектор и това им е дало много. Ще имаме отбори в женско направление, старша възраст и ще започнем от развитието на мини волейбол с местни деца. Целта ни е да се утвърдим като клуб. Проектът е с вече изготвен план за развитие за пет години. Имаме спонсори, които са обещали да помагат. Първият спонсор застанал зад клуба е Люник, за което сме безкрайно благодарни, защото в началото е най-трудно. Аз и семейството ми също заставаме зад клуба с лични средства и много труд. Много вярваме, че ще развием качествени волейболни кадри. Искам да станем една от силите в българския волейбол. Нямаме амбиции още от първия ни сезон да сме финалист в „Демакс+ Лига", но това е една от дългосрочните цели на клуба. Първо трябва да доразвием нашите състезатели и за целта смятам, че сме подбрали страхотен щаб."

Треньори на отбора ще бъдат Добромир Лазаров и Никола Димитров. Кондиционен специалист е Николай Костадинов. В тима ще останат 5 състезателки от УВК Хектор. „Водим разговори с различни отбори да ни преотстъпят волейболистки. По този начин искаме да помогнем за развитието на състезателки, които един ден да достигнат най-високото ниво", завърши Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА