9 Август, 2024 20:32 938 3

Тодор Михалев не намери място във финала на модерния петобой в Париж

  • тодор михалев-
  • модерен петобой-
  • олимпийските игри-
  • париж-
  • полуфинала-
  • състезание

Михалев, който дебютира на най-големи спортен форум, завърши 12-и от 18 стартирали в първия полуфинал

Тодор Михалев не намери място във финала на модерния петобой в Париж - 1
Снимка: БГНЕС

Българинът Тодор Михалев не успя да се класира за финала на олимпийското състезание по модерен петобой, който се състоя в двореца "Версай" край Париж, предаде БНР.

27-годишният Михалев, който дебютира на най-големи спортен форум, завърши 12-и от 18 стартирали в първия полуфинал с 1491 точки, като само първите девет продължават борбата за титлата утре от 18:30 часа.

Той беше шести след първите три дисциплини - конната езда, фехтовка и плуване на 200 метра свободен стил, но изостана в решаващия лейзър рън (крос кънтри бягане на 3 километра и четири стрелби). Българинът стартира финалната двойна дисциплина с 11 секунди преднина пред десетия, но в средата на дистанцията изпадна от топ 9 и до края не успя да навакса, като в крайна сметка завърши на 9 секунди и на 9 точки зад финиширалия девети представител на домакините Валантен Прад.

Най-добър в първия полуфинал беше вицешампионът от Токио 2020 Ахмед Елженди (Египет) с олимпийски рекорд от 1516 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пецата

    2 2 Отговор
    Затова трябва да вкарваме матриал отвън щото нашиа е гола вода 😆

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Това звучи като даиздяш пет модерни боя . Много шантава дисциплина .
  • 3 Симо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пецата":

    Да стигнеш до олимпиада в петобоя само по себе си е постижение на олимпийско ниво!!!!! Участват само 36 състезатели от целия свят. Браво на момчето! За мен неговото представяне е много по-ценно, от медалите на купените и припознати "българи". Българският Модерен петобой е мъртъв от петнадесет години благодарение на един мошеник Андрей Кузманов, който удуши в мъртвата си хватка един достоен и мъжки спорт. Това постижение на Тодор е благодарение на неговите лични качества и въпреки федерацията. Адмирации и поклон.