16 Август, 2024 11:01 2 495 9

Кимия Ализаде: Напуснах Иран, защото вярвам, че всеки човек има право да бъде свободен

  • кимия ализаде-
  • иран-
  • състезателката-
  • таекуондо

В България се чувствам на мястото си, каза състезателката

Кимия Ализаде: Напуснах Иран, защото вярвам, че всеки човек има право да бъде свободен - 1
Снимка: БГНЕС

Състезателката по таекуондо в категория до 57 килограма Кимия Ализаде, която грабна бронз на Олимпийските игри в Париж, разказа пред Нова ТВ как е започнала спортната си кариера още на 7-годишна възраст в родината си Иран.

Ализаде подчерта, че родителите ѝ са я подкрепяли от самото начало. В началото имало клуб по таекуондо близо до дома ѝ, но след това се е налагало да пътува два часа, за да тренира.

„След квалификации в София успяхме да затвърдим място на Игрите. Получих предложения от няколко държави, но в България беше съвсем различно. Чувствах се толкова на мястото си, усещах, че мога да я нарека свой втори дом. Хората бяха изключително приветливи, приеха ме като техен роднина”, заяви състезателката по таекуондо.

По време на Игрите на състезателката ѝ се налага да се изправи срещу свои колеги от родината си.

„Напуснах Иран, защото вярвам, че всеки човек има право да бъде свободен. Това за мен е много важно. Винаги съм се борила за правата на жените. Но е много странно, когато отидеш на състезание и се бориш срещу приятелите си”, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Евала

    25 3 Отговор
    момиче, правилно си направила. Игнорирай хейтърите
  • 3 Ентусиаст

    24 2 Отговор
    Права е. Давай, Кимия! Само напред и нагоре!
  • 4 Внос / Износ

    11 3 Отговор
    Трябва да закупим още няколко контейнера от тези спортисти за следващите Олимпийски игри!
  • 5 Българин 1

    18 3 Отговор
    И ние така малко БЪЛГАРИ напуснаха БЪЛГАРИА заради СВОБОДАТА си отнета ни от БКП сега наричана се БСП !!!!!
  • 6 Психо

    22 3 Отговор
    Хората бягат от Иран в България, търсейки свобода, а копейките плюят по България и величаят Иран. Това как се нарича? Някой експерт да каже.
  • 7 Кадир

    2 8 Отговор
    Правата на жените а? Каква шега. Вижте какво става в света когато оставяте жените си без надзор.

    Коментиран от #8

  • 8 Роза

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кадир":

    Разбира се,че жените трябва да са равноправни с мъжете!С какво са по-долу от тях?!По -глупави и по-некадърни ли са?!Доказали са ,че могат да работят по всички "мъжки" професии,а не са само машинки за раждане и отглеждане на деца!Винаги съм била благодарна,че съм се родила в европейска страна и съм християнка,докато в много мюсюлмански страни жените са длъжни да се забулват и да се кланят пред господаря-мъж!
  • 9 Ами като

    0 0 Отговор
    Чета напоследък какъв закон за ЦЕНЦУРАТА ще се приеме от българския парламент не виждам голяма Разлика между България и Иран