17 Август, 2024 08:51 3 501 2

Националният отбор по волейбол за мъже под 20 години се класира за финала на Балканиадата

  • българия-
  • националният отбор-
  • волейбол-
  • балканско-
  • балканиада-
  • класира-
  • финал-
  • гейм

България е без загубен гейм на турнира !

Националният отбор по волейбол за мъже под 20 години ще спори за титлата от Балканското първенство във Върнячка баня, Сърбия. Селекцията на Мирослав Живков спечели полуфинала срещу Гърция с 3:0 (25-15, 25-17, 25-18) и така продължи участието си в турнира без загубен гейм. В битката за златните отличия тимът ни ще се изправи в събота, 17 август, от 21:00 ч. срещу Сърбия. Домакинът на шампионата по-рано днес се поздрави също с чист успех срещу Турция с 3:0.

Живков заложи на стартов състав: СимеонНиколов, Костадин Козелов, Кристиян Титрийски, Александър Николов, Александър Къндев, Николай Иванов и либеро Константин Чипев.

Много оспорвано и с игра точка за точка започна вторият полуфинал от програмата на Балканиадата. Успяхме съвсем леко да се откъснем чак при 12:9 и щабът на Гърция веднага реагира с таймаут. Серията ни от поредни точки след това продължи до 5, но сгрешен начален сервис на Титрийски я прекъсна. Почти веднага Николай Иванов пък се отчете с ас. Гърците използваха второ прекъсване, а след него авансът ни стана още по-изразителен и постепенно достигна дори 9 т. (21:12). Геймболът също не се забави (24:13), но гръцките волейболисти отразиха две възможности. Втората дойде след ас, но следващото изпълнение на начален удар бе пратено в аут и така поведохме след откриващата част.

С четири точки на Къндев, две от ас, България поведе с 5:1 във втория гейм. Това накара гръцкия селекционер да поиска ранен таймаут. Това разконцентрира за съвсем кратко нашия сервис, а съперникът се доближи на 2 точки (7:5). И в поредна среща на Балканиадата показвахме отлично поведение на блокада, откъдето също трупахме точки. Точно три на този елемент ни откъснаха при 5 т. (11:6), за да поиска Гърция ново прекъсване. При подновяването на играта Къндев продължи да тормози съперника и добави още една точка към актива си от забивка. Симеон Николов направи два поредни аса за 15:8. Гърция опита да върне интригата, но не успя да ни доближи опасно. Нашият начален удар не спореше и днес, а ас на свой ред постигна и Козелов. Двойна наша блокада донесе 22-ата ни точка, а на полето влезе за кратко Огнян Христов на мястото на Александър Николов. Гърците пратиха своя топка в аут и стигнахме до девет геймбола. Първата възможност бе пропусната, но при втората грешка на начален удар на Гърция ни изведе при 2:0 в геймовете.

Равностойни няколко първи минути белязаха началото на третия гейм. Забивка на Титрийски ни изведе при 4:2. Николай Иванов на контаатака реализира за 7:3. Последва ас на Титрийски, но и негова грешка при втория опит на линията за начален удар. Задържахме известно време разлика от около 5 точки, но Мирослав Живков се нажоли да взима прекъсване, когато тя се стопи до 3 т. (11:8). Влезлият в игра Делибосов реализира точка с хубава атака през центъра. Първо добра проява в нападение на Александър Николов, а след това и добра реакция на тройна блокада, ни изведоха отново напред при 16:11. Гърция използва таймаут. Въпреки предимството си, младите ни "лъвове" впечатлиха, демонстрирайки много борбено поведение и раздаване за всяка топка. Кристиян Андреев също получи шанс за изява, а Жасмин Величков замени Николай Иванов в края, за да реализира победната точка в срещата. Тя дойде след 1 час и 12 минути игра.

Отново имахме много висок процент в атака (71%). Постигнахме 10 точки на начален удар, но направихме и 20 грешки в този компонент. 6 точки дойдоха на блокада. Александър Къндев реализира 13 точки (4 аса, 1 блокада), Кристиян Титрийски - 12, а 11 добави Николай Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без загубен

    2 0 Отговор
    Гейм...? Тия момпета не са си поплювали. Мачкали са наред. Браво и адмирации.!!!Все така да правите!!!
  • 2 стрел☢️к

    3 4 Отговор
    Балканиада е все едно Русофилниада. Един обратен няма, отврат ! Цял запад се развива, само ганчуфците още живеят в средновековието !