28 Август, 2024 23:31 1 091 0

Байер Леверкузен с измъчена победа за Купата на Германия

  • байер леверкузен-
  • победа-
  • купата на германия-
  • шаби алонсо-
  • карл цайс йена

Шаби Алонсо очаквано заложи на оптималния си стартов състав

Байер Леверкузен с измъчена победа за Купата на Германия  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Настоящият носител на Купата на Германия Байер Леверкузен доста се измъчи, но все пак стартира успешно защитата си на трофея от миналия сезон, след като спечели само с 1:0 като гост на четвъртодивизионния Карл Цайс Йена в последния двубой от първия кръг на турнира, пише "Тема Спорт".

Шаби Алонсо очаквано не реши да заложи на оптималния си стартов състав, с което може да се обясни пестеливата победа на германския шампион. Играчите на Леверкузен доминираха през целия мач, но без да блестят с представянето си. В 31-вата минута Амин Адли можеше да открие резултата, но при далечния му шут топката срещна едната странична греда. Аспирините все пак стигнаха до победен гол в 52-рата минута, когато появилият се в игра след почивката Алехандро Грималдо центрира по чудесен начин, а Йонас Хофман се разписа с глава, с което прати своя тим в следващия кръг на състезанието.

До края на мача Карл Цайс имаше шанс да изравни, но не се възползва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА