Last news in Fakti

17 Март, 2014 16:00 927 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Март 2014

  • резултати-
  • обзор-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • атлетико мадрид

Фаворитите взеха своето

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Март 2014 - 1
Снимка: БТА/АР

28-мият кръг от испанската Примера дивисион предложи много интересни сблъсъци на феновете. Отборите на върха - Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид успяха да завоюват ценни победи в борбата за титлата. Около зоната на изпадащите също е интересно, защотот седем тима са разделени само от 5 точки. 

Ето и всички резултати от 28-мия кръг: 

Хетафе - Гранада - 3:3 

На същински спектакъл стана свидетели феновете на мача Хетафе - Гранада, завършил при 3:3. И двата тима завършиха срещата с човек по-малко заради втори жълти съответно червени картони.  Резултата на "Алфонсо Перес" откри Чиприан Марика още в 7-ата минута. Малко след половин час игра обаче Иван Санчес Рики отбеляза за 1:1. Много бързо след това домакините отново зарадваха феновете си, когато в 39-ата Лисандро Лопес бе точен за 2:1. 
 
След почивката гостите от Гранада бяха по-активни. И заслужено в 62-ата отново стигнаха до ремито, като гола врака Юсеф Ел Араби. Но подемът на тима бе изправен пред сериозна пречка. Гостите трябваше да довършат срещата с човек по-малко заради втори жълт картон а Мануел Итура в 69-ата. 
 
Разбира се, Хетафе се възползва от тази възможност само три по-късно отново бе с гол аванс. Но изглежда това мотивира допълнително Гранада, защото много скоро след това Ел Араби за втори път прониза Жорди Кордина за 3:3. И за да бъдат силите изравнени, Серхио Ескудро си изкара втори жълт съответно червен картон, с което изравните двата състава. До края гостите натиснаха сериозно. Владееха изцяло топката, но късметът не бе на тяхна страна, за да стигнат до така силно желаните три точки. В крайна сметка и едната, и другата страна трябваше да преглътне едната точка. С нея домакинът тази вечер Хетафе заема 17-о място с 28 точки, на само две от зоната на изпадащите. Гранада пък е с 31 на 12-ата позиция.

Леванте - Селта Виго - 0:1

Леванте загуби у дома от Селта с минималното 0:1. Двубоят бе изключително динамичен и изпъстрен с доста голови положения, но в крайна сметка бе отбелязано само едно попадение, което донесе трите точки на гостите от Виго.  В 19-ата Аугусто Фернандес напредна отдясно и центрира към юношата на Барселона Нолито, който връхлетя към топката и вкара за 0:1. 
 
След почивката в 48-ата Андреас Иваншитц падна в наказателното поле, но нямаше дузпа за домакините. Все пак те получиха 11-метров наказателен удар в 61-ата минута за нарушение на Джони срещу Виктор Касадесус, но Давид Борал пропусна от бялата точка, след като нацели напречната греда. Две минути по-късно Борал почти от голлинията не можа да преодолее Йоел Родригес. 
 
В 78-ата пък шут на голмайстора Нолито се отклони около сглобката. В крайна сметка гостите от Виго се поздравиха с трите точки и остават на 11-о място с 33 пункта. Леванте е осми с 36 точки. 

Райо Валекано - Алмерия - 3:1

Райо Валекано се наложи с 3:1 над отбора на Алмерия. Домакините откриха резултата в 38-та минута с попадение на Алберто Буено. В 57-та минута Хоакин Ларивей увеличи преднината на Валекано на 2:0. Петнайсет минути по-късно Алмерия успя да върне едно попадение след страхотен изстрел на Фернандо Сориано, който не остави шансове на вратаря на домакините. Точка на спора сложи Хоакин Ларивей, който отбеляза за втори път в 77-та минута оформяйки крайния резултат 3:1.

Отборът на Райо Валекано е в серия от три поредни победи и след днешния успех се изкачи на 16-то място с 29 точки. В другата крайност е тимът на Алмерия, който в пет поредни мача е без  победа и изпадна до 18-та позиция във временното класиране с 26 точки.

Малага - Реал Мадрид - 0:1

Отборът на Реал Мадрид постигна пестелива победа с 1:0 при гостуването си на Малага от 28-я кръг на Примера дивисион. Единственото попадение в полза на „балета“ бе дело на Кристиано Роналдо, като голът му падна през първата част.

Същевременно „белите“ не направиха най-силния си мач и на моменти играчите на Малага ги затрудняваха в значителна степен. Един от най-добрите в редиците на домакините бе стража на тима Вилфредо Кабайеро, който с изключение на положението с гола, отрази всички по-опасни удари по посока на неговата врата.
 
С успеха „кралете" останаха на първото място в Примера.

Атлетико Мадрид - Еспаньол - 1:0

Атлетико (Мадрид) победи Еспаньол с 1:0 в късния съботен мач от 28-ия кръг на Примера дивисион. С новите три точки "дюшекчиите" вече имат актив от 67, което е с 3 по-малко от лидера Реал (Мадрид). Чак в 55-ата минута домакините успяха да материализират превъзходството си. Давид Вия намери перфектно в коридор новия натурализиран испански национал Диего Коста, който се разписа за 1:0. 
 
След гола възпитанците на треньора Диего Симеоне намалиха оборотите и кротко удържаха крехкия си аванс.

Елче - Бетис - 0:0

Бившият футболист на Левски Гари Родригес игра половин час за равенството 0:0 на Елче като домакин на Бетис. Холандецът се появи в игра през втората част на мястото на Ману дел Морал и опита опасен удар минута по-късно. Родригес пропусна още едно положение в 76-ата минута, когато засече центриране отдясно, но вратарят на Бетис спаси удара му.

Бившият играч на Левски пропусна да изведе тима си напред в резултата и в 83-ата минута, когато стреля над вратата от удобна позиция.

Така Елче заема 13-ата позиция с 30 точки, докато Бетис е закотвен на дъното с 19.

Барселона - Осасуна - 7:0

Барселона разпиля Осасуна по категоричен начин със 7:0 в среща от 28-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Ноу Камп". Шампионите имаха пълно превъзходство през първото полувреме, смазвайки своя противник в игрови план. Лео Меси откри резултата след подаване на Алексис, а малко след това чилиецът също се разписа, получавайки пас от Иниеста.

Испанският халф избухна със страхотен гол с левия крак извън наказателното поле, за да направи преднината на своите класическа. В средата на втората част Иниеста се отчете с втора асистенция, а Меси вкара втория си гол в мача.

Към края на мача влезлият като смяна Кристиян Тейо покачи на 5:0 само няколко секунди, след като се появи на игрището. Две минути преди края на редовното време Меси оформи своя хеттрик, получавайки асистенция от Дани Алвеш. Точно в 90-тата минута Меси подаде към Педро и той също записа името си сред голмайсторите.

Барселона събра 66 точки на третото място, изоставайки с точка от втория Атлетико Мадрид и на четири пункта от лидера Реал Мадрид. Осасуна е на три точки над зоната на изпадащите, с 29 точки на сметката си.

Севиля - Валядолид - 4:1

Севиля постигна убедителна победа над Валядолид с 4:1 в мач от 28-ия кръг на Примера дивисион. Така, тимът, воден от Унай Емери, заема шестото място с 44 точки, колкото има и Виляреал. Валядолид е далеч надолу в класирането - на 19-то място с 26 точки.

През първото полувреме Севиля се осигури преднина от два гол след попаденията на Иван Ракитич от дузпа в 23-ата минута и на Кевин Гамейро в 41-ата. Докамиките напълно отчаяха съперника си с нови да гола през втората част на двубоя. Тогава Гамейро вкара втория си гол- той беше точен от дузпа в 65-ата мнута, а Диего Фигуейрас бе точен за 4:0 десет минути по-късно.
 
Хави Гера в 76-ата минута се разписа за гостите, с което оформи крайния резултат 4:1.

Реал Сосиедад - Валенсия - 1:0

Валенсия понесе загуба преди реванша от 1/8-финалната фаза на турнира Лига Европа срещу Лудогорец. „Прилепите” отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Реал Сосиедад в мач от 28-ия кръг на испанската „Ла Лига” и така успехът им над българския шампион остана единствен в последните 5 двубоя. 

Единственото попадение в дуела на „Аноета”, игран пред 23 845 зрители, реализира Агирече. 27-годишният нападател се разписа след пас на Хосе Анхел минута след изтичането на първия игрови час, а с гола си донесе трите точки на домакините.
 
Така Реал Сосиедад се върна на победния път, след две поредни загуби, а освен това събра 46 точки и се изкачи на пета позиция във временното класиране. 
 
Валенсия остана с 10 по-малко в своя актив, на деветото място, преди в четвъртък да приеме Лудогорец на своя „Местая”. „Прилепите” си осигуриха комфортен аванс от 3:0 в първия мач, игран на националния стадион „Васил Левски”.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА