Last news in Fakti

19 Март, 2014 20:54 992 0

И Локо София е на 1/2-финал за Купата

  • локомотив софия-
  • фонсека-
  • черноморец-
  • купа на българия

Железничарите победиха Черноморец за втори път

И Локо София е на 1/2-финал за Купата - 1
Снимка: БТА
Локомотив (София) победи Черноморец с 3:2 във втората четвъртфинална среща и с общ резултат 4:2 се класира за полуфиналите на турнира за купата на България. Домакините доминираха през първото полувреме, като в основата на почти всички опасности пред вратата на столичани бе португалският полузащитник Карлос Фонсека.
 
В 22-ата минута Фонсека направи пробив по десния фланг и нахлу в наказателното поле, но диагоналният му удар излезе в аут. В 37-ата минута Фонсека стреля силно, но топката се отби в защитник на гостите и мина на сантиметри край страничнта греда. А в 38-ата минута отборът на Черноморец поведе с "португалска атака" - Чико центрира от самата странична линия на десния фланг и Карлос Фонсека с глава изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на Божидар Митрев - 1:0, с което общият резултат от двата мача бе изравнен и на практика полуфиналният двубой започна отново.
 
В 55-ата минута капитанът на черноморци Ванчо Траянов проби до самата аутлиния и с левия крак върна топката към Лъчезар Балтанов, който с точен удар от десетина метра изпрати топката между краката на Божидар Митрев в мрежата - 2:0 за Черноморец. Божидар Митрев протестира бурно, тъй като според него топката е била в аут при центрирането на македонския полузащитник Ванчо Траянов и получи жълт картон от главния съдия Ивайло Стоянов.
 
В 67-ата минута далечен, но много силен удар на Том бе избит в ъглов удар от вратаря на домакините Младен Живкович. Румен Трифонов изпълни ъгловия удар ниско по тревата, цялата защита на домакините остана безучастна и включилият се черногорски защитник Марко Ранджелович от два метра изпрати топката в мрежата н Черноморец - 2:1.
 
В 73-ата минута след центриране сръбският вратар на домакините Младен Живкович излезе и боксира топката в гърба на свой защитник, тя попадна в Маркиньос и бразилецът с български паспорт от въздуха я изпрати в мрежата на бургаския отбор - 2:2.
 
В 83-ата минута пък Славчо Шоколаров получи директен червен картон за шпагат в краката на Том и на практика интригата за крайния победител изчезна.
 
В продължението след края на мача влезлият в 85-ата минута Даниел Генов след продължителен самостоятелен пробив излезе сам срещу Младен Живкович, финтира го и на празна врата оформи крайния резултат - 3:2 за Локомотив (София).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА