13 Септември, 2024 14:22 1 162 0

Промени в световния рали шампионат през следващия сезон

  • рали-
  • шампионат-
  • сезон-
  • автомобилизъм-
  • промени

Някои от кръговете ще бъдат удължени, други съкратени

Промени в световния рали шампионат през следващия сезон - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Световният рали шампионат (WRC) ще има разнообразни формати на състезанията през следващия сезон, съобщава сайтът motorsport.com, цитиран от БТА. Някои от кръговете ще бъдат удължени, докато други ще бъдат провеждани в съкратен вариант.

"През следващия сезон ще има няколко състезания, които ще бъдат в различен формат. Знам специално за едно, което ще бъде малко по-дълго от традиционното, както и за друго, което ще бъде в съкратен формат", заяви рейсинг директорът към WRC Саймън Ларкин след Рали Акрополис.

"Със сигурност обаче не желаем да налагаме нови брандове. Не искаме да има WRC спринт, не искаме да има и WRC ендюрънс. Нашите пилоти често ни казват, че понякога форматът е твърде сложен. Не целим да го правим по-сложен".

"Ще има едно състезание, което през следващата година ще бъде доста по-дълго. Това е супер, защото някои от останалите ще бъдат модифицирани и ще бъдат по-кратки. Промените са за доброто на спорта".

Световният шампионат все още не е обявил кои състезания ще бъдат изменени, но motorsport.com съобщава, че организаторите на Рали Кения сами са пожелали този кръг да бъде провеждан в повече от три дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА