16 Септември, 2024 18:46 766 0

Контузията на Дани Олмо е по-сериозна от първоначалните очаквания

  • дани олмо-
  • контузия-
  • барселона-
  • играчът-
  • испания

Играчът ще бъде извън игра 4-5 седмици

Контузията на Дани Олмо е по-сериозна от първоначалните очаквания - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Контузията на офанзивния халф на Барселона Дани Олмо е по-сериозна от първоначалните очаквания и играчът ще бъде извън игра 4-5 седмици, съобщиха от клуба.

“Проведените тази сутрин тестове на Дани Олмо показаха, че той е контузил дясното си сухожилие. Очаква се той да не е на разположение за около 4 до 5 седмици”, гласи официалното съобщение на каталунците, информира sportal.bg.

Испанският национал получи травма на дясното бедрото в мача от 5-ия кръг на испанското първенство срещу Жирона (4:1). Халфът започна като титуляр и отбеляза красив гол, но бе заменен в 61-ата минута заради контузия.

Олмо вкара три гола за Барселона в първите три кръга на Ла Лига и контузията му е сериозен удар по амбициите на Барса. Играчът ще пропусне следващите 6-7 мача на каталунците.

Така ако най-лошите прогнози се потвърдят, Олмо няма да играе в общо седем мача за Барса, четири навън (Монако, Виляреал, Осасуна и Алавес) и три у дома (Хетафе, Йънг Бойс и Севиля). Целта е да се опита да е готов до мача с Байерн в Шампионската лига на “Монтжуик” (насрочен за 23 октомври) или до “Ел Класико” на „Сантяго Бернабеу“ на 27 октомври, което обаче не е сигурно.

Олмо лекуваше контузия, получена в мача от Лигата на нациите срещу Сърбия (0:0), който се проведе на 5 септември. Футболистът пропусна следващия мач на националния отбор срещу Швейцария (4:1) и се върна предсрочно в Барселона, като успя да се възстанови навреме за срещата с Жирона, само за да получи нова травма и отново да влезе в лазарета. Сега с новата си травма Олмо най-вероятно няма да играе в следващите мачове на Испания срещу Дания у дома на 12 октомври и със Сърбия на 15 октомври от Лигата на нациите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА