19 Септември, 2024 22:11 559 1

Байер Леверкузен с ударно завръщане в Шампионската лига

  • байер леверкузен-
  • фейнорд-
  • шампионската лига-
  • мач-
  • байер-
  • леверкузен

Германският шампион се наложи над Фейенорд

Байер Леверкузен с ударно завръщане в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Байер Леверкузен започна силно в новия формат на Шампионската лига. Германският шампион се наложи над Фейенорд с категоричното 4:0 като гост, а и четирите попадения паднаха още през първата част на двубоя.

„Аспирините“ поведоха на Фейенорд още в петата минута. Германският национал Флориан Вирц се разписа с далечен удар, като топката влетя в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

В деветата минута Ремиз Зеруки от Фейенорд успя да вкара топката в мрежата на германския шампион след ъглов удар, но попадението правилно не бе зачетено, тъй като халфът на тима от Ротердам бе в положение на засада.

В 30-ата минута Виктор Бонифейс от Леверкузен подаде на УДгереми Фримпонг вдясно, който пусна успореден пъс към Алекс Грималдо и защитникът се разписа за втори път за германците.

В 36-ата минута Вирц вкара втория си гол в мача. Той получи чудесна асистенция от Фримпонг и от въздуха с десния си крак направи безпомощен вратаря на Фейенорд Тимон Веленройтер.

Малко преди края на първата част преднината на Байер стана притеснителна. След центриране защитникът на гостите Едмонд Тапсоба се опита да върне топката към вратата с глава, но тя мина под крака на вратаря Веленройтер, който след това я затисна с тяло и тя се изтърколи зад голлинията - 0:4.

През втората част Байер Леверкузен обяснимо намали оборотите, предпазвайки играчите си от контузии. Фейенорд имаше няколко възможности да вкара почетно попадение в мача, но така и не успя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шибъняху ще

    0 0 Отговор
    СЪЖАЛЯВА както и съплеменниците му