Last news in Fakti

27 Март, 2014 12:10 2 261 1

Кобрата попадна в интересна класация

  • кубрат пулев-
  • кобрата-
  • бокс-
  • класация-
  • владимир кличко-
  • източна европа

Ще е несправедливо, ако Пулев не получи шанс да се бие с Кличко

Кобрата попадна в интересна класация - 1
Снимка: БТА

Поредно признание за Кубрат Пулев! Българският боксьор попадна в класацията на „Bleacher Report” за 10-те най-добри боксьори от Източна Европа. Изданието отчита факта, че по време на Студената война доминацията в професионалния бокс е на страната на Запада, но след падането на Желязната завеса статуквото се променя и боксьори от Източна Европа започват да доминират на ринга. Споменава се, че преди години в Съветския съюз боксьорите се състезавали предимно на аматьорско ниво, докато сега нещата не стоят по този начин.

Кобрата се нареди на седмо място в класацията, а авторите й отчитат факта, че ще е несправедливо, ако българинът не получи шанс да се бие с Владимир Кличко за световната титла.

„Никой на планетата не заслужава мач с Кличко за пояса му повече от Пулев. На професионалния ринг той е непобеден, а освен това притежава качествата, за да се изправи срещу Кличко”, пишат за българина.

Кубрат Пулев е официалният претендент за световната титла на Международната боксова федерация и носител на Интерконтиненталната титла на същата организация.

В класацията попадат още боксьори като Александър Поветкин, Руслан Проводников, Генади Головкин и, разбира се, Владимир Кличко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    1 0 Отговор