Last news in Fakti

27 Март, 2014 14:27 1 349 1

УЕФА даде зелена светлина на нов турнир

  • лига на нациите-
  • мишел платини-
  • уефа-
  • нов турнир

Новият турнир ще даде възможност на четири отбора да се класират на европейското

УЕФА даде зелена светлина на нов турнир - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейската футболна централа УЕФА даде зелена светлина за стартирането на нов турнир, който ще замести международните приятелски срещи на националните обори. Всички 54 страни-членки подкрепиха решението за създаването на „Лига на нациите”, която ще стартира от 2018 година.

Точният формат на надпреварата все още не е изяснен и се обсъждат варианти с представители на всички национални федерации. Единственото сигурно нещо е, че ще има четири групи съобразно коефициента на държавите в ранглистата. Състезаващите се страни ще стават шампиони в „Лигата на нациите”, ще получават промоция в по-горна група и ще се борят да не изпаднат в по-долна.

Освен това новият турнир ще даде възможност на четири отбора да се класират директно за Евро 2020, което ще се проведе в 13 града из цяла Европа.

„Новият турнир ще замени приятелските срещи, от които никой не се интересува. Смятам, че решението е добро, тъй като никой не желае тези контролни срещи”, сподели президентът на УЕФА Мишел Платини, цитиран от „Goal”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    Повечко мачове, ще се отразят добре на националните отбори..