8 Октомври, 2024 19:43 742 14

Иван Христов: Премиерата на „Гунди - Легенда за любовта“ ще е невиждана за Европа

  • иван христов-
  • иван и андрей-
  • премиерата-
  • филма-
  • гунди - легенда за любовта-
  • гунди-
  • европа-
  • мащабна

Събитието обещава да бъде мащабно

Иван Христов: Премиерата на „Гунди - Легенда за любовта“ ще е невиждана за Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Един от продуценти на филма „Гунди – Легенда за любовта“ – Иван Христов, даде специално интервю в Спортното шоу на Дарик радио ден преди премиерата в зала „Арена София“, където ще присъстват над 8 000 души.

„Тук вече голяма част от столовете са наредени. Ще използваме абсолютно целия терен на залата. Трибуните също ще бъдат изпълнени с хора. Цялата Арена е изпълнена, около 2200 са поканени, над 5000 си купиха билети. Това ни задължава да се представим добре“, започна Иван Христов.

„Най-големият екран в историята на България предстои да бъде инсталиран, дълъг е 30 метра, ще бъде вдигнат с кран, за да може цялата зала да се наслади. Нашето събитие започва в 17:30. Ще станем свидетели на една истинска колосална европейска премиера, ще имаме изключително нещо, което на премиерите по света и у нас се нарича червен килим, нашият ще е син. В последните 40-50 минути ще мине основният каст“, сподели той.

„Събитието обещава да бъде мащабно, хубаво, голямо. За първи път с Андрей ще правим събитие за 8000 човека, много неща направихме за първи път около филма. В самия край на терена ще бъде вдигнат екранът. Голямо предизвикателство е 8000 човека да се насладят на филма. Вярваме, че Гунди заслужава най-доброто. Аудиото ще бъде изключително професионално, ще е добре озвучено. Ние, които седим на първите редове, ще влезем във филма.“

„Най-горните блокове не сме ги продали съвсем съзнателно, защото кино изживяването няма да е на ниво. От един капацитет между 13 и 14 000 човека, ще направим това събитие за около 8000. По кината филмът тръгва на 18 октомври, като билетите са в продажба от доста време, за самата дата 18-и почти няма билети, сякаш сънувам. Гунди е иконично име. Написали сме си добре домашното с Андрей и сме направили колосална инвестиция, минава над 4 милиона лева. Много голяма част отива за маркетинг и PR. Цяла България вече разбира за този филм. Това, което ще вкарва филма след втората седмица, ще е това, че ще гледат един хубав филм“, заяви Иван Христов.

„Не пускаме този филм по фестивали преди премиерата. Най-голямата награда ще е оценката на хората. В един и същи ден тръгва филмът. В Бургас ще има специална прожекция на 12-и с Димитър Маринов и Андрей Арнаудов. В никакъв случай не съм дал хейт, има някои критики, но това е нормално. Нещо не е наред с филма, ако им хареса на всички. Вярвам, че масовата оценка ще е положителна. Страх ме е да не подходя като Станислав Генчев преди мача с Ботев Пловдив, но вярвам, че масово ще се хареса“, добави той.

„Всички играчи на Левски ще дойдат. Филмът е така направен, че дори който не говори езика, няма да остане безучастен. Треньорите и администрацията също ще дойдат. Националите трябваше да го гледат в Пловдив, но няма да успеят. Може би Илиан Илиев ще го гледа. Както тук ще ни е син килимът, в Пловдив ще е жълто-черен. От Ботев бяха прекрасни домакини, попаднах в много хубава обстановка. Те ще бъдат домакини на премиерата ни в Пловдив на 11-и в зала „Сила“.

„Българските общности извън страната ще гледат буквално часове след премиерата в София. Ще бъдем в Лондон, с това започва турне в Германия, Испания и т.н. За Европа е лесно, ще видим по-нататък в САЩ. Надявам се българските пирати да покажат патриотизъм, но тяхната работа е да пробият, ние да се пазим. Аз няма да ходя в САЩ, докато не паднат визите, но и без мен се оправят.“

„Величка Маркова Аспарухова е консултант на филма и всяка сцена е самата истина. Това е един висок художествен език. В случая задачата е по-трудна, защото използваме реални събития. Има някои неща, които Величка Маркова сподели само за нас. Някои неща не могат да бъдат прочетени в книга или видени в досегашните документални филми. Андрей Аспарухов вече е на линия и го чакаме. Той и майка му са главни герои, ще се изправят на сцена пред 8000 зрители, които ще ги аплодират. Всеки от нас трябва колкото може да пази националната памет. Човекът, който ме е направил левскар, е дядо ми“, сподели продуцентът.

„Филмът е за фенове на хубавото кино, не за българското, искаме зрителят да бъде безкомпромисен и да каже дали това е хубав филм, а не хубав български филм. Чакаме голямата оценка, докато не я видим, няма да се успокоим. Една пълна кино зала няма как да остане безучастна, но притеснението ми е как ще е в зала. Смятам, че ще докоснем и разчувстваме публиката. Филмът не е само за фенове, не е само за мъже, а за всички, които обичат кино. Такава премиера в Европа не е правена. 8000 човека на кино премиера в Европа едва ли се е случвало. Заповядайте не по-късно от 17:45 в района на Арената. Бъдете готови да бъдете емоционално докоснати“, завърши Иван Христов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гунчо

    19 2 Отговор
    А бе, тоя филм май струва по-малко, отколкото са дали да го рекламират. Като го пуснат на стадиона, след това ще убеждават България и света, че това е най-убавия, най-гледания български филм от времето на Хан Аспарух. Навлеци и проклетници.
  • 2 Васо

    19 9 Отговор
    Стига с този измислен и набеден герой, бе... Алк!о!холик. Храненик на МВР. На!ср!ахте се вече с тоя Гунди, бе. Иванчо, истерично джудже, мотика за теб, мотика...
  • 3 Галигео Галигей

    11 5 Отговор
    Георги Аспарухов-Азис беше добър шофьор!🚙💨🥳🤡👍
  • 4 факуса

    10 1 Отговор
    докога ще трошат пари за тоз футбол и ще лансират такива недоразумения
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Локо Пазарджик

    13 0 Отговор
    Иван Христов... Мухахаха... Тоя набеден продуцент не е хващал работа в живота си. Иван х:
    :у:й лови, работа не лови. Кл:оун.
  • 7 Разбрахме

    12 0 Отговор
    Че ви трябва реклама и продажби.
    Айде стига вече!
  • 8 Само леФски-спартак

    6 0 Отговор
    Нали има незнам колко си милиона фена?!
    Всеки да купи билет, може и виртуален(те са свикнали) всичко ще бъде наред.
  • 9 Жалки говеда

    10 5 Отговор
    Наистина много рядко се правят филми за пияни шофьори, убили двама невинни...
  • 10 жмъц

    4 1 Отговор
    Alfa Romeo Julieta , ще я покажат ли в кадър при Зил?
  • 11 Порно

    3 0 Отговор
    Туй нящо далий реклама на безразсъдното и опасно шофиране? Или фиенчитата са си начесали крастата, и сега се чудят как да си избият кинтите?
  • 12 Минев

    7 3 Отговор
    Гунди и Котков са били същите разглезени лай!н!а като сегашните футболни лай!н!а. Карали са скъпи коли, докаго хората са чакали за.Москвич по 20 години. Сегашните карат също скъпи спортни коли. Едно към едно. Те са били пияни, сега футболистчетат също са пияни. Какво ревете като юндолски мечки Гунди, та Гунди...
  • 13 Гост

    4 0 Отговор
    ,,ОПОСУМИТЕ,, колко со хитри и долни...По-тънката струна на хората ще се ,,налапат,,..Защо,не дадат поне част от приходите за школата на Левски,за децата
  • 14 Левскар

    0 0 Отговор
    Игрален филм за Гунди - не е лоша идея. Направиха за Ботев, Левски..критиката ги разсипа. Присъствието на тия двамата "продуценти" ми идват в повече..чак се чудя...мяра, граница имат ли?