Last news in Fakti

30 Март, 2014 12:00 664 0

Атлетико и Реал (М) взеха мачовете си

  • атлетико-
  • реал-
  • примера

Двата отбора продължават борбата с Барса за титлата

Атлетико и Реал (М) взеха мачовете си - 1
Снимка: БТА/ AP

Един от претендентите за титлата в Примера Реал (М) спечели домакинството си срещу Райо Валекано с 5:0 и изми част от срама, дошъл след загубите от Барселона и Севиля. Два гола за кралския клуб вкара Гарет Бейл, а с по едно попадение се отличиха Роналдо, Карвахал и Мората.

След сравнително равностойно първо полувреме, в което падна само едно попадение дело на Кристиано Роналдо в 15-ата минута, през втората част "белият балет" се развихри и наниза още четири гола чрез Даниел Карвахал в 55-ата, Гарет Бейл в 68-ата и 70-ата и Алваро Мората в 78-ата минута.

В същото време Атлетико Мадрид си върна водачеството в Ла Лига след много важен успех с 2:1 като гост на Атлетик Билбао.

Икер Муниаин даде аванс на баските в шестата минута, но попадения на Диего Коща (22') и Коке (55') донесоха заслужен успех на мадридчани.

Така Атлетико спечели едно от най-тежките си гостувания до края и устремено гледа към финалната битка за титлата.

Атлетико има аванс от една точка пред Барселона, а във вторник гостува на "Камп Ноу" в първи дуел от 1/4-финалите в Шампионската лига. Баските "лъвове" са в много изгодна позиция за място в челната четворка на крайното класиране. Реал пък остава на 3 точки от мадридския тим и ще се надява на грешка от страна на съперниците си в идните кръгове до края на шампионата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА