Last news in Fakti

1 Април, 2014 15:20 909 0

Супер дербита на четвъртфиналите на Шампионската лига днес

  • шампионска лига-
  • четвъртфинали-
  • мачове

Байерн Мюнхен ще защитава трофея си срещу Манчестър Юнайтед, а Атлетико и Барселона пресъздават испанската класика

Супер дербита на четвъртфиналите на Шампионската лига днес - 1
Снимка: БТА

Днес се играят първите мачове от четвъртфиналната фаза на най-комерсиалния клубен футболен турнир- Шампионската лига.

В най-интересния мач от днешния ден, актуалният носител на трофея - Байерн Мюнхен се изправя срещу все още действащия английски шампион - Манчестър Юнайтед. На „Олд Трафорд“ феновете на „червените дяволи“ ще се надяват на чудо, с което техните любимци да спасят настоящия сезон. Към  момента отборът на Дейвид Мойс е на 7-мо място в английския шампионат и е загубил всякакви възможности за трофей на вътрешната сцена. Червените се добраха и трудно до тази фаза на Шампионската лига, след като загубиха първата си осминафинална среща с 2:0 от Олимпиакос. Англичаните се класираха след победа от 3:0 в Манчестър. Тогава за тях 3 гола вкара Роби Ван Перси, който обаче няма да играе в мача, поради тежка контузия. От друга страна Байерн  са смятани за най-силния отбор в Европа, като през изминалия уикенд си гарантираха титлата в Германия още през месец март. Хосеп Гуардиола няма сериозни проблеми със състава си, като до този момент баварците мачкат всичко по пътя си. На осминафиналите те отстраниха друг английски тим - Арсенал, след победа с 2:0 в Лондон и равенство от 1:1 в Мюнхен. За последно двата отбора се срещнаха в надпреварата през 2010 г.,отново на четвъртфинал. Тогава Байерн отстрани „червените дяволи“ след победа с 2:1 на „Алианц Арена“ и загуба от 3:2 в Манчестър.

Другият четвъртфинал в турнира противопоставя Барселона и Атлетико Мадрид. Изненадващо или не, дюшекчиите оглавяват класирането в испанското първенство, изпреварвайки каталунците и Реал Мадрид. Меси и компания са само на точка зад тях в класирането. През този сезон отборът на Тата Мартино е критикуван заради спада на формата си, но през последните седмици футболистите на Барса започнаха да възвръщат високото си ниво.

На осминафиналите Атлетико отстрани Милан след победи с 1:0 в Милано и 4:1 в Мадрид. Катлунците преминаха през Манчестър Сити след две победи с 2:0 и 2:1.

През този сезон двата отбора са се срещали на три пъти, като винаги завършваха на равно, така че спектакълът е гарантиран.

Диего Симеоне най-вероятно няма да може да разчита на суперзвездата на Атлетико - Диего Коща, който се контузи на тренировката преди мача. Барса пък ще е без титулярния си вратар Виктор Валдес, който лекува тежка контузия.

Мачовете започват в 21.45 българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА