2 Април, 2014 19:00 1 256 0

От Витес: Челси не ни дава в ШЛ

  • витес-
  • челси-
  • абрамович-
  • шампионска лига

Челси се забърка в неприятности

От Витес: Челси не ни дава в ШЛ - 1
Снимка: БТА/АР
Челси може да се забърка в неприятности, след като клубът бе обвинен, че се е намесил в делата на холандския Витес. Шефове на английския клуб наредили на тима от Арнхайм да намали оборотите, за да не се класира в Шампионската Лига. Тези обвинения направи бившият собственик на клуба Мераб Джорданиа в интервю пред холандския вестник Де Телеграф.

"Исках да спечеля титлата с Витес, но от Лондон не ни позволиха. Да имаш амбиции е хубаво, но ни бе казано, че Витес не може да бъде в Шампионската Лига заедно с Челси", заяви той.

Челси има силни връзки с Витес, като отдава куп млади играчи под наем, за да се обиграват. В момента там са четирима играчи - Лукас Пиазон, Бертранд Траоре, Патрик ван Анхолт и Кристиан Атцу. В миналото броя отдадени играчи под наем от Челси стигаше дори до седем.

Бившият грузински футболист Джорданиа стана собственик на Витес през 2010-та година, но през октомври 2013-та година продаде акциите си на руският милиардер Александър Чигрински. Той е близък приятел и бизнес партньор на Роман Абрамович.

Сред другите обвинения на Джорданиа са, че от Челси са влияели на трансферната политика на клуба. Така е било блокирано привличането на Келвин Леердам от Фейенорд, за да не се пречи на развитието на Томас Калас. Също така е била форсирана продажбата на Вилфред Бони на Суонзи по средата на миналия сезон, когато тимът се представяше много добре.

В края на миналия сезон пък спортният директор на Аякс Марк Овермарс се оплака, че дори не му е било позволено да преговаря за трансфера на Марко ван Гинкел, който премина в Челси за необявена сума.

От Челси отказаха коментар по случая, докато от сегашното ръководство на Витес категорично отрекоха тези обвинения. Въпреки това от холандската футболна федерация обявиха, че ще започнат разследване.
"Бордът на директорите на федерацията се свърза с Витес по отношение на тези обвинения", се казва в изявление на федерацията.

"В интерес на честността на лигата, федерацията иска от Витес да даде обяснение за организационната си структура. Поискахме информация за новите собственици".

"Не се позволява лица да заемат позиция в няколко професионални футболни клуба в Холандия или чужбина. Витес трябва също така да изпрати свидетелство за добро поведение".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА