27 Октомври, 2024 13:01 383 1

Франческо Баная триумфира в Гран При на Тайланд в MotoGP

  • франческо-
  • баная-
  • мото gp-
  • тайланд

Доближи се до лидера в генералното класиране Хорхе Мартин

Франческо Баная триумфира в Гран При на Тайланд в MotoGP - 1
Снимка: БГНЕС

Франческо Баная с "Дукати" се представи отлично на мократа от дъжд писта "Бурирам" и спечели Гран При на Тайланд в клас MotoGP. Така той намали изоставането си от лидера в шампионата Хорхе Мартин до 17 точки, предава БТА.

Действащият световен шампион Баная се възползва от грешки на Мартин с "Прамак Рейсинг" и Марк Маркес с "Грезини Рейсинг", за да спечели с време 43:38.108 минути и да запише девета победа за сезона в шампионата по мотоциклетизъм на писта.

Мартин завърши втори на 2.905 секунди, докато Педро Акоста (Испания, Red Bull GASGAS Tech3) е на трета позиция с пасив от 3.800 секунди.

Мартин остава начело в класирането при пилотите с 453 точки, докато Баная е втори 436 при две оставащи състезания. На трета позиция е Маркес с 356 точки към момента.

Италианецът Баная започна състезанието от първа позиция, но Мартин поведе в първия завой с характерния си силен старт.

Лидерът в световния шампионат, който имаше проблеми с навигирането в коварните условия и не можа да намери най-добрата си форма на хлъзгавия асфалт, излезе от пистата в петата обиколка и даде предимството на двукратния шампион.

Грешката на Мартин го свали на трето място зад Баная и Маркес и той беше принуден да се задоволи с гледането на струята вода, издигаща се от задната гума на Маркес през следващите няколко обиколки.

Шесткратният световен шампион Марк Маркес натисна газта по средата на състезанието и бързо се придвижи в рамките на половин секунда от Баная. Италианецът успя да осуети опитите на испанеца да го измести от върха, а Маркес катастрофира в 15-ата обиколка. Хорхе Мартин пък вече беше загубил позиции пред Бания и не можеше да направи нищо, за да предотврати победата на италианеца.

Следващият кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм предстои в Малайзия от 1 до 3 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Среднощен

    2 0 Отговор
    браво✌