3 Април, 2014 12:02 814 0

Юбилеят на Левски – тържество на морала, силата и всеотдайността

  • юбилей-
  • 100-годишнина-
  • левски-
  • празник-
  • тържество-
  • тити папазов

Няма по-обичано нещо в държавата, заяви Тити Папазов

Юбилеят на Левски – тържество на морала, силата и всеотдайността - 1
Снимка: БТА

„Имаме амбицията, заедно с Националния клуб на привържениците, да направим едно тържество по случай 100-годишния юбилей – тържество на морала, на силата, на всеотдайността. Левски е ковачница на кадри. Когато говорим за Левски, не трябва да споменаваме само футбола, а и всички други спортове”, заявиха на пресконференция от ръководството на спортния клуб на „сините”, които тази година празнуват 100 години от основаването си.

Спортният клуб е основан през 1914 година, като най-разпространен спорт по това време е гимнастиката. Футболът, плуването и леката атлетика са другите спортове, които се развиват в Левски от самото начало, а по-късно влиза и баскетболът. От ръководството на спортния клуб на „сините” в лицето на Стоян Хранов и Васил Парушев съобщиха, че до момента са наградени над 290 елитни спортисти по случай юбилея с помощта на Фонд 100 години Левски.

„Левски може да не е шампион по футбол, но е вечен. Ако Левски е отбора на народа, има чудесна възможност на 24 май да го докаже. Няма по-обичано нещо в държавата. Аз вярвам, че „синята” общност трябва да направи този празник. Левскарите през тази година имат два рождени дни – личния и този на клуба”, заяви треньорът на баскетболния тим на „сините” Тити Папазов.

„Не трябва да гледаме с негативизъм. Когато Левски е на колене, трябва да се появи „синята” общност. Ако имаше мултимилиардер, който да дава пари на клуба, щеше да е много лесно. Феновете са тези, които трябва да докажат, че  Левски е отбора на народа”, каза още Папазов.

Всички спортове и клубове, част от Левски, ще бъдат наградени. Тези, които няма да имат свое собствено тържество, ще бъдат наградени на Алеята на славата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА