10 Април, 2014 13:50 551 0

Юве в търсене на купа и престиж

  • лион-
  • ювентус-
  • лига европа-
  • престиж

Класиране на полуфиналите ще означава стъпка по-близо до така мечтаната купа

Юве в търсене на купа и престиж - 1
Снимка: БТА/ AP

Тази вечер италианският шампион Ювентус посреща Лион в четвъртфинален реванш от турнира Лига Европа. Първата среща завърши с победа на „бианконерите” с 1:0.

Двубоят в Торино е от изключително значение за възпитаниците на Антонио Конте. Тимът, който в средата на 90-те години на миналия век бе страшилище за всеки един тим на планетата, днес не може да се похвали с подобно реноме. Скандалът Калчополи удари сериозно по имиджа на „старата госпожа”, която не е печелила значим европейски трофей от далечната 1996 година.

Класиране на полуфиналите ще означава стъпка по-близо до така мечтаната купа, която може да не е толкова лъскава като „ушатата” от Шампионската лига, но със сигурност ще възвърне част от позабравената слава на Юве. Символичният факт, че финалът ще се играе на „Ювентус стейдиъм” в подножието на Алпите също допринася за приповдигнатото настроение на тифозите.

Лион ще трябва да „изкачи планина” по думите на треньора на французите Реми Гарде. Тимът му има тежката задача да нанесе първа загуба на Юве у дома от месец април 2013 година, когато Байерн победи „бианконерите” с 2:0.

Гостите няма да могат да разчитат на Йоан Гуркуф, който е контузен, а в състава на домакините отсъства Андреа Бардзали по същите причини.

Наставникът на Юве Антонио Конте заяви, че класиране на полуфиналите ще е равнозначно на престиж и голям успех за тима. Торинци са фаворити за класиране напред, но французите със сигурност няма да се дадат без бой.

В друга интересна среща от четвъртфиналите Севиля приема Порто, а екзекуторът на Лудогорец Валенсия има тежката задача да елиминира Базел след 3:0 за швейцарците в първата среща. Бенфика ще мери сили с холандския АЗ (Алкмаар). Мачовете са с начален час 22:05 българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА