Last news in Fakti

13 Април, 2014 19:03 600 0

Важен успех за Леверкузен срещу Херта

  • леверкузен-
  • херта-
  • бундеслигата-
  • шампионската лига-
  • саша левандовски

Аспирините се върнаха в зона Шампионска лига

Важен успех за Леверкузен срещу Херта - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Байер Леверкузен записа много ценен успех с 2:1 срещу Херта Берлин четири кръга преди края на сезона в Бундеслигата.

Байер откри головата си сметка още в първата минута, след като Щефан Кийслинг засече в мрежата с глава центриране на Джуло Донати.

В 20-ата минута далечен шут на Себастиан Бьониш разтресе напречната греда на Томас Крафт, лишавайки домакините от втори гол. Малко след това обаче късметът се усмихна и на тях. В 23-ата минута удар на Енис Бен-Хатира се отби в гредата на вратата на Бернд Лено, след което играчите на Байер организираха контраатака, завършена точно от младия Юлиан Бранд за 2:0. Столичани отговориха седем минути преди почивката, когато Сандро Вагнер, който днес замести отсъстващия голаджия на тима Адриан Рамос, беше точен с глава след центриране на Толга Джиерджи. При подаването обаче останаха съмнения за засада. През второто полувреме Байер продължи да бъде по-стойностният тим и в края заслужено се поздрави с успеха.

Срещата пък беше дебютна за временния старши треньор Саша Левандовски, който ще води "аспирините" до лятото след уволнението на Сами Хюпия преди седмица.

До края на сезона Леверкузен ще води битка за четвъртата позиция с Волфсбург, Борусия (Мьонхенгладбах) и евентуално Майнц 05. Херта пък е 10-и и не играе за нищо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА