Last news in Fakti

8 Май, 2014 16:35 2 028 0

Реал (Мадрид) е най-скъпият отбор на планетата

  • реал мадрид-
  • форбс-
  • скъп-
  • класация-
  • барселона-
  • кристиано роналдо

На второ място в класацията е друг испански тим - Барселона

Реал (Мадрид) е най-скъпият отбор на планетата - 1
Снимка: БТА/AP

Реал (Мадрид) е най-скъпият футболен отбор на планетата според годишната класация на списание „Форбс“. Състоянието на мадридчани се оценява на 3.44 милиарда долара, а за миналия сезон испанците са генерирали приходи в размер на 675 милиона – най-високата стойност в историята.

На второ място в класацията е Барселона с 3.2 милиарда долара - каталунците са отчели ръст на приходите с 23%. Манчестър Юнайтед са третият най-скъп отбор в света – стойността на англичаните е 2.8 милиарда. „Червените дяволи“ обаче бележат спад с 11% на приходите заради слабия сезон във Висшата лига и отпадането от Шампионската лига.

Настоящият световен и европейски клубен шампион Байерн (Мюнхен) с 1.85 милиарда долара е четвърти, следван от Арсенал с 1.33 милиарда.

Следващи в класацията са клубове, оценени на под милиард – Челси е шест с 868 милиона, а седми е друг английски тим – Манчестър Сити. „Гражданите“, които почти сигурно ще вдигнат шампионската титла на Острова през този сезон, са оценени на 863 милиона долара.

Осми и девети в класацията на два италиански отбора – Милан и Ювентус. Въпреки че в последните няколко сезона „росонерите“ са бледа сянка на познатия колос, те са оценени на 856 милиона долара. Торинци, от своя страна, „струват“ 850 милиона. Десети в класацията на „Форбс“ е Ливърпул, оценен на 691 милиона.

При футболистите номер 1 е носителят на „Златната топка“ за миналия сезон Кристиано Роналдо. Португалецът е получил 73 милиона долара от заплати, бонуси и рекламни договори през 2013 година. След него се нареждат Лионел Меси и Златан Ибрахимович. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА