Last news in Fakti

20 Май, 2014 13:27 715 0

Бекенбауер: Англия не е фаворит на Мондиала

  • англия-
  • мондиал 2014-
  • фаворити

Легендата на Германия отписа англичаните

Бекенбауер: Англия не е фаворит на Мондиала - 1
Снимка: БТА/АР
Легендата на световния футбол Франц Бекенбауер е на мнение, че Англия не е сред фаворитите на предстоящото световно първенство по футбол. Той посочи домакина Бразилия като кандидат №1 за златните медали.

Спечелилият световната титла като капитан и селекционер Кайзер Франц посети "града на императора" Бад Ишл, където беше проведен годишният конгрес на Асоциацията на спортните медии в Австрия. Той даде интервю пред генералния секретар на организацията Йозеф Лангер.

"Групата на Германия на Мондиал 2014 не е нито много силна, нито много слаба. Повечето групи са миксирани доста добре, с изключение на една - тази на Италия, Англия и Уругвай", започна Кайзера.

"Американският тим се развива постоянно и има доста качествени играчи, но отборът не е толкова силен, за да бъде реална заплаха за Германия. В същата светлина виждам и Гана. Португалия пък разчита прекалено много на Кристиано Роналдо. Германия ще спечели тази група."

"Да, европейските отбори не са печелили световната купа на турнир в Южна Америка. В живота обаче има първи път за всичко. Поставям испанците на върха сред европейските тимове. Бразилия има много млад състав и на световното първенство най-вероятно ще видим доказателство за това дали във футбола печели опитът, или пък свободата на младостта."

"Бразилците със сигурност обаче са фаворити за титлата, дори по-големи и от Испания. Очакванията в тази държава са много високи и всички мислят, че националният тим ще спечели купата. Ще видим обаче дали ще издържат на напрежението. На турнира има и други фаворити. Това са Германия и Италия, но не и Англия. Южноамериканските тимове също са много силни, не само бразилският."

"Африканците са прекалено големи индивидуалисти, въпреки че всичките им играчи се състезават в европейските първенства и са научили отдавна, че футболът е отборна игра. Това е най-големият им проблем. Определено тук важи и фактът, че африкански отбор не е стигал дори до полуфинал на световно първенство."

"В Катар не може да се играе през лятото. Трябва да бъдат прокарани системи за изстудяване на стадионите, а това ще струва милиони долари. Просто е излишно. Трябва да бъде съставен график за зимно световно първенство, защото само тогава в Катар температурите са нормални и е възможно да се играе футбол. Световното първенство в тази държава може да бъде проведено само през зимата."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА