Last news in Fakti

28 Май, 2014 13:30 869 0

Наш съдия замесен в скандал с черно тото

  • черно тото-
  • генов-
  • наш съдия

Името на Генов не за първи път е намесено в съмнителни мачове

Бившият ни топ съдия Антон Генов беше замесен в скандал лично от Царя на "черното тото" Уилсън Радж Перумал. В своята книга, излязла наскоро, сингапурецът пише, че за "контролата Египет - Австралия на 17 ноември 2010 г. е уредил български съдия и след това синдикатът, за който е работил е направил залози за общо три гола в мача".

Главен съдия на въпросната среща в Кайро е именно Антон Генов. В 90-ата минута той свири дузпа за бутане от страна на Лукас Нийл. Асът на "кунгурата" получава и жълт картон. От 11-метровия наказателен удар Мохамед Зидан прави 3:0 за домакините. Помощници на Генов в мача са Николай Ангелов и Николай Петров.

Пред австралийските медии вратарят Марк Шварцър споделя, че мачът е бил много странен. "На фона на прочетеното започвам да си обяснявам някои неща. Чувствахме се много странно, сякаш нещо не е наред. Сега си обяснявам защо сме се чувствали така", казва Шварцър.

Името на Генов не за първи път е намесено в съмнителни мачове, припомня "Меридиан мач". През 2009 г. той е бил разследван след контролата Македония - Канада (3:0). Генов свири четири дузпи през второто полувреме. След 30-ата минута са били засечени съмнително високи залози за победа на домакините с 2 и повече гола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА