Last news in Fakti

6 Юни, 2014 18:56 1 305 0

Шок за Франция! Рибери пропуска Мондиала

  • рибери-
  • контузия-
  • франция-
  • дешан-
  • мондиал 2014

Крилото на Байерн Мюнхен няма да вземе участие на Световното

Шок за Франция! Рибери пропуска Мондиала - 1
Снимка: БТА/АР
Надеждите на Франция за добро представяне на световното първенство претърпяха много тежък двоен удар след като стана ясно, че Франк Рибери и Клемон Грение няма да могат да играят на турнира.
Днес направените прегледи показаха, че двамата имат сериозни контузии, които няма да се оправят до началото на мондиала.

"Дидие Дешан трябва да изпрати този петък, 6 юни, окончателните състави без Франк Рибери и Клемон Грение", се казва в изявление на Френската футболна асоциация.

"За Франк Рибери имаше позитивни знаци от 30 май, че със специфични тренировки има реалистичен шанс той да се възстанови. В петък сутринта по време на спринтове в тренировките той усети остра болка, която го накара да спре".

"След направения ядрено-магнитен резонанс бе потвърдено внезапното влошаване на състоянието му, което накара медицинския екип да заключи, че той не може да продължи да тренира и да играе".

"Клемон Грение участва без никакви проблеми във всички тренировки от началото на събирането на националяни отбор и игра срещу Норвегия и Парагвай. По време на тренировки в четвъртък следобяд обаче усети остра болка в слабините, която го извади от игрището. Прегледите на скенер показаха скъсване на десния адуктор и нуждата от покой".

"Морган Шнайдерлин и Реми Кабела ще се присъединят към отбора тази вечер".

Така Дидие Дешан е принуден да направи общо три принудителни промени в състава си, след като по-рано вратарят на Марсилия Стив Манданда получи контузия и бе заменен от стражът на Сент Етиен Стефан Руфие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА