Last news in Fakti

17 Юни, 2014 21:03 1 080 0

Белгия победи с мъка Алжир

  • белгия-
  • алжир-
  • мондиал 2014

Червените дяволи обърнаха Алжир с голове на резерви

Белгия победи с мъка Алжир - 1
Снимка: БТА/АР
Фаворизираният тим на Белгия успя да обърне Алжир с 2:1 в първия и за двата тима мач от група "H" на световното първенство в Бразилия. Двубоят се игра на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте. 
 
Със страхотни изяви се отличи започналият като титуляр на вратата на Алжир Райс Мболи, който е единственият представител на родната "А" група на Мондиал 2014. Неговите съотборници започнаха по-активно и успяха да шокират съперника в 25-ата минута с гол на Софиан Фегули от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него на Ян Вертонген. До края на полувремето белгийците опитаха да отвърнат, но Райс Мболи отрази опасни удари на Аксел Витсел. 
 
След почивката "червените дяволи" натиснаха и стигнаха до изравняване в 70-ата минута, когато Кевин Де Бруйне центрира перфектно, а влезлият като резерва пет минути по-рано Маруан Фелайни се разписа с глава за 1:1. Десет минути по-късно след скоростна контраатака друга резерва на белгийците Дрис Мертенс бе изведен от Еден Азар и разстреля Мболи за 2:1. Вратарят на ЦСКА предотврати още по-голяма загуба на Алжир, след като до края на мача се намеси решително след страхотен удар с глава на Фелайни.  
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА