Last news in Fakti

18 Юни, 2014 16:32 3 751 0

Кои са най-бързите футболисти в света?

  • ариен робен-
  • футболисти-
  • скорост

Робен е най-добрият спринтьор в историята

Кои са най-бързите футболисти в света? - 1
Снимка: БТА/AP

Спринтът на Ариен Робен, чрез който той отбеляза петия гол за Холандия в испанската врата, е най-бързият в историята на футбола, съобщи Дейли Мейл.

Робен направи за смях, иначе дългокракия Серхио Рамос, правейки самостоятелен рейд от центъра на игралното поле, завършил с гол. Последните статистически изследвания на ФИФА установиха, че това всъщност е най-бързият спринт, правен някога от футболист. По време на него, холандецът е успял да развие скорост от 37 км./ч. Това беше вторият гол за вечерта на Робен. Той беше основният фактор за победата на Холандия над Испания с 5:1.

Скоростта, която холандецът е развил  само със 7 км/ч по-ниска от тази, която Юсеин Болт развива, докато спринтира. С това си постижение 30-годишният Робен подобри рекорда на англичанинът  Тео Уолкът. До сега той бе считан за най-бързия футболист на света, след като успя да достигне скорост при спринт от 35.7 км/ч. Поради контузия той не участва на Световното първенство в Бразилия.

На трето място е Антонио Валенсия, който достига скорост от 35.2 км/ч, следван от Гарет Бейл с 34.7 км/ч и  Арън Ленън с 33.8 км/ч. Суперзвездата  на Португалия Кристиано Роналдо пък е чак на шесто място, достигайки скорост от 33.6 км/ч. Той обаче може да се успокои с това, че е пред вечния си опонент Лионел Меси, чиято скорост при спринтове достига до 32.5 км/ч. Аржентинецът изпреварва с малко английския нападател Уейн Руни, който е способен да развие  32.1 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА